JNA 35, 23273 Novo Miloševo, Srbija, 00381(0)69/783-155, 00381(0)63/644-369, banatskikulturnicentar@gmail.com

Uručene Nagrade „Teodor Pavlović” Vladeti Jerotiću

Akademik Vladeta Jerotić.

Nagrade Teodor Pavlović uručene su akademiku Vladeti Jerotiću na svečanom otvaranju manifestacije 16. Dani Teodora Pavlovića 24. 9. 2015. godine u Matici srpskoj u Novom Sadu.

Povodom Nagrada Teodor Pavlović za životno delo i za najbolju knjigu akademiku prof. dr Vladeti Jerotiću (za knjigu Sa Bogom, mimo Boga, oko Boga, Ars Libri, Beograd 2014) uručene su Povelje i umetnička slika, portret Teodora Pavlovića, rad slikarke Silvije Vlahović. Nagrade su uručili članovi žirija dr Mirjana Brković, dr Srđan Šljukić i Radovan Vlahović.

Dr Mirjana Brković je u obrazloženju žirija između ostalog navela: „Knjizi će se vraćati i ponovo je iščitavati i sadašnje i buduće generacije ljudi koji žele da nađu smisao života, odgovor na brojna pitanja o Bogu i čoveku, o smirenju, o pravim vrednostima, o verovanju, o ljubavi.”

Dvostruki laureat akademik Vladeta Jerotić besedio je o Teodoru Pavloviću i rekao da je zahvalan na nagradi, jer je zahvaljujući njoj saznao za Teodora Pavlovića, koji je zaboravljen u srpskom narodu, a čiji život i delo i danas podstiču, jer on kao da je živeo juče, raspet između istoka i zapada, a ne u 19. veku.



U programu svečanog otvaranja učestvovali su još i: prof. dr Dragan Stanić, predsednik Matice srpske, Saša Šućurović, predsednik Opštine Novi Bečej, prof. dr Sava Damjanov, Dušan Dejanac, publicista, Miodrag Petrović, prvak Drame Srpskog narodnog pozorišta, Violeta Srećković, prvakinja Opere Srpskog narodnog pozorišta, uz pratnju korepetitora Strahinje Đokića.

Dane Teodora Pavlovića organizuje i Nagrade Teodor Pavlović dodeljuje Banatski kulturni centar iz Novog Miloševa, u saradnji sa Maticom srpskom iz Novog Sada, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje, Opštine Novi Bečej i Mesne zajednice Novo Miloševo.


Žiri uručuje Nagrade akademiku Vladeti Jerotiću.

Prof. dr Dragan Stanić, predsednik Matice srpske.

Saša Šućurević, predsednik Opštine Novi Bečej.

Prof. dr Sava Damjanov.

Dušan Dejanac, publicista.

Prof. dr Srđan Šljukić.

Dr Mirjana Brković.
   
Radovan Vlahović.

Miodrag Petrović.

Violeta Srećković, uz klavirsku pratnju Strahinje Đokića.

Prilog RTV-a.