JNA 35, 23273 Novo Miloševo, Srbija, 00381(0)69/783-155, 00381(0)63/644-369, banatskikulturnicentar@gmail.com

LJUBA SE VRATIO KUĆI: U Kulturnom dvorištu Banatskog kulturnog centra tražila se stolica više na promociji romana „Ljuba” Radovana Vlahovića

Prva promocija novog romana „Ljuba” Radovana Vlahovića uspešno je održana je u petak 6. septembra 2024. godine u prepunom Kulturnom dvorištu Banatskog kulturnog centra u Novom Miloševu.


Kulturno dvorište nekada je bila avlija domaćina Ljube Vlaovića (1877–1949) koji je zbog prinudnog otkupa konfiskovan i odveden u Zebelu u zatvor odakle se nikada nije vratio. Njegova sudbina je tema romana „Ljuba”, četvrte knjige Banatske epopeje Radovana Vlahovića, koji ovom prilikom kaže: „Ljuba se vratio kući”.


O romanu su govorili: autor Radovan Vlahović, književni kritičari Viktor Škorić, Nenad Stanojević i dr Mladen Đuričić, program je moderirala Senka Vlahović, odlomke je govorila Teodora Vlahović, a veče je muzikom obojio Vid Vašalić na gitari.


U Galeriji Banatskog kulturnog centra otvorena je i dokumentarna izložba „Ljuba” Radovana Vlahovića, na kojoj se mogu videti porodične fotografije i originalni dokumenti – sudske presude, spiskovi oduzete zemlje i imovine – koji su poslužili kao istorijska građa za pisanje ovog romana.

Nastaviće se...

Foto: Milan Popov


 

 

  

 

 

 

  

Prilog RTV

Prilog TV NOVI BEČEJ

Snimak cele promocije