JNA 35, 23273 Novo Miloševo, Srbija, 00381(0)69/783-155, 00381(0)63/644-369, banatskikulturnicentar@gmail.com

Prošireni žiri Fejsbuk festivala bira prvih 45 pesnika




Organizatori Evropskog fejsbuk pesničkog festivala ove godine doneli su odluku o proširenju broja članova žirija koji će izabrati prvih 45 pesnika i pobednika konkursa Petog Evropskog fejsbuk pesničkog festivala usled velikog povećanja broja prijavljenih u odnosu na prethodne godine.


Žiri se proširuje uključivanjem u odlučivanje devet pobednika prethodna četiri Evropska fejsbuk pesnička festivala.

Žiriranje pesama, koje budu prispele na ovogodišnji konkurs, će se vršiti dvostepeno. Devet pobednika sa prethodnih Festivala će odabrati prvih 45 najboljih pesama (svako po 5 pesama), dok će drugi stepen žiriranja vršiti žiri na čelu sa Simonom Grabovcem.

Prvih 45 pesama biće štampano u posebnoj knjizi, dok će najbolji pesnik dobiti, kao i prethodnih godina, samostalnu zbirku pesama. Sve pesme pristigle na konkurs biće objavljene u zajedničkom zborniku kao elektronsko izdanje na CD-u.

Ovo činimo u želji da se što više ljudi uključi u žiriranje i da se na što demokratskiji način odabere pobednik Petog Evropskog fejsbuk pesničkog festivala.

Konkurs traje do 10. februara, a prvih 45 pesnika i najbolji pesnik biće proglašeni na završnici Festivala 2. marta 2014. godine.

Verujemo da ćemo ovakom promenom u načinu žiriranja doprineti kvalitetu odabira i afirmaciji većeg broja pesnika kroz još jednu knjigu (prvih 45).

Spisak pobednika - članova prvostepenog žirija:
1. dr Mirjana Brković
2. Branka Korać
3. Ines Peruško Rihtar
4. Vesna Konc Marjanović
5. Jelena Ćirić
6. Maja Korolija
7. Mitko Gogov
8. Bogdanka Rakić
9. Grupa Poeziranje

Članovi drugostepenog žirija:
1. Simon Grabovac (predsednik)
2. dr Zoran Đerić
3. Franja Petrinović
4. Goran Ibrajter
5. Radovan Vlahović