JNA 35, 23273 Novo Miloševo, Srbija, 00381(0)69/783-155, 00381(0)63/644-369, banatskikulturnicentar@gmail.com

Senki Vlahović Filipov Nagrada ULUPUDS-a na Sajmu knjiga u Beogradu

Senki Vlahović Filipov dodeljena je Nagrada ULUPUDS-a za najbolju knjigu u kategoriji teorije vizuelne komunikacije, 29. 10. 2015. na 60. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, za knjigu „Video-ilustracija knjige: novi pogled na ilustraciju i kreiranje imidža knjige u javnosti“.



ULUPUDS (Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije) već nekoliko decenija na Sajmu knjiga dodeljuje tradicionalna stručna priznanja u više kategorija. Priznanja je ove godine dodelio tročlani žiri koji čine: David Vartabedijan (predsednik), član Slikarsko grafičke sekcije, dr Zoja Bojić, član Sekcije za teoriju, kritiku i istoriju primenjene umetnosti i Vukica Mikača, član Sekcije umetničke fotografije.

U obrazloženju žirija stoji: U ovoj knjizi autor Senka  Vlahović Filipov bavi se značajnim pitanjem koje su postavile nove tehnologije 21. veka i načina na koji te tehnologije utiču na uobličavanje novih vidova postojanja i čitanja knjige. Ovo štampano izdanje, čiji prelom podseća na elektronski format teksta, prati i CD sa primerima video formata knjiškog teksta. Na taj način ovo delo autora Senke  Vlahović Filipov istovremeno predstavlja i teorijsku analizu i izvor praktičnih uputstava o načinu postojanja knjige u elektronskom formatu.

Izdavači knjige su Banatski kulturni centar Novo Miloševo i Akademija umetnosti u Beogradu. Urednica knjige je prof. dr Dejana Prnjat, a recenzenti su: Jugoslav Vlahović i Slobodan Ivkov. 
  
Više o knjizi: