JNA 35, 23273 Novo Miloševo, Srbija, 00381(0)69/783-155, 00381(0)63/644-369, banatskikulturnicentar@gmail.com

Muzičko-poetski program „Kao da sam te sanjao” i dve izložbe



Muzičko-poetski program „Kao da sam te sanjao” u izvođenju glumaca Vladana Savića i Kristine Savić iz Beograda, kao i otvaranje izložbe Vere Nedin i njene goščće Nade Ćurčić, održano je 28. 09. 2019. u „Žitnom magacinu” Muzeja „Kotarka” u Novom Miloševu u okviru manifestacije 20. DANI TEODORA PAVLOVIĆA.


Kristina i Vladan Savić.

Muzičko-poetski program "Kao da sam te sanjao", u izvođenju glumaca Vladana Savića i Kristine Savić je kolaž sastavljen od pesama najvećih srpskih i svetskih pesnika i kompozicija eminentnih kompozitora. Koristeći formu monologa protagonisti govore i pevaju stihove Konstantina Simolova, Matije Bećkovića, Desanke Maksimović, Žaka Prevera, Duška Trifunovića. Arsena Dedića, Vite Nikolića, Božidara Timotijevića i drugih velikana svetske i domaće poezije. U predstavi dominira živo pevanje Kristine Savić, koja uz originalno adaptirane aranžmane izvodi balade poznate publici.

Kristina Savić.

Vladan Savić.

U okviru programa otvorena je izložbe akvarela „Nostalgični futurizam” Vere Nedin iz Novog Miloševa. Gost izložbe bila je slikarka Nada Ćurčić. O izložbama su govorili Radovan Vlahović, književnik, i Aleksandar Kačar, akademski slikar. Moderator: Senka Vlahović.  


Aleksandar Kačar.

Vera Nedin, slikarka iz Novog Miloševa, jedan od vrednih saradnika organizatora
kada je manifestacija Dani Teoeodra Pavlovića osnovana pre 20 godina.

Autorke izložbi Nada Ćurčić i Vera Nedin.

Radovan Vlahović.

Senka Vlahović.

Akvareli Vere Nedin.