JNA 35, 23273 Novo Miloševo, Srbija, 00381(0)69/783-155, 00381(0)63/644-369, banatskikulturnicentar@gmail.com

„Književni portret Radovana Vlahovića” u Kuli

7. maja 2013. godine u maloj sali Pozorišta u Kuli 
održano je autorsko veče: „Književni portret Radovana Vlahovića”.

Radovan Vlahović, prozni pisac i pesnik, predstavio je nekoliko knjiga kratkih priča i pesama objavljenih u prethodne dve godine u izdanju Banatskog kulturnog centra: „Nenajavljeno kao smrt”, „Džems Bond u kratkim pantalonama”, „Ljubavne i OK priče”, „Fridrih Niče i Silvija Plat u muško-ženskom frizerskom salonu”, „Moj san je stvarnost”... 

Autor je govorio odlomke iz knjiga, a Senka Vlahović Filipov i Olivera Stanisavljev govorile su izvode iz recenzija i književnih prikaza Vlahovićevih knjiga.

Publika.


„Pisati znači misliti, misliti znači živeti, a živeti znači menjati se, čineći pri tom neponovljivi duhovni podvig u potrazi za samoostvarenjem pod kapom nebeskom i okom Božijim.” („Nenajavljeno kao smrt”) 

Književnik Radovan Vlahović je rođen 1958. godine u Novom Bečeju. Studirao je jugoslovensku i svetsku književnost u Novom Sadu. Autor je 20 knjiga. Prevođen je na engleski, nemački, mađarski i slovenački jezik. Dobitnik je više nagrada za književni rad i kulturno pregelaštvo. Član je Društva književnika Vojvodine, Udruženja književnika Srbije, Odbora za selo Srpske Akademije nauka i umetnosti i Matice srpske. Osnivač je i direktor Banatskog kulturnog centra. Živi i radi u Novom Miloševu.