JNA 35, 23273 Novo Miloševo, Srbija, 00381(0)69/783-155, 00381(0)63/644-369, banatskikulturnicentar@gmail.com

Konkurs za Nagradu „Teodor Pavlović“


Banatski kulturni centar i Crkvena opština Dragutinovo iz Novog Miloševa u saradnji sa Maticom srpskom iz Novog Sada, pod pokroviteljstvom Opštine Novi Bečej i Mesne zajednice Novo Miloševo, organizuju kulturnu manifestaciju „Dani Teodora Pavlovića“ koja će se 15. jubilarni put održati u slavu i čast značajnog kulturnog pregaoca srpskog naroda Teodora Pavlovića.

Ove godine obeležavaju se tri velika jubileja vezana za Teodora Pavlovića i ovu manifestaciju:
- 210 godine od rođenja Teodora Pavlovića
- 160 godina od smrti Teodora Pavlovića
- 15 godina trajanja manifestacije „Dani Teodora Pavlovića“

S obzirom na godinu velikih jubileja, ovogodišnja manifestacija održaće se u svečanoj sali Matice srpske u Novom Sadu septembra meseca 2014. godine.

Organizatori, kao i svake godine, raspisuju konkurs za Nagrade „Teodor Pavlović“:

·        Nagrada „Teodor Pavlović“ za životno delo
Nagrada „Teodor Pavlović“ za životno delo je svojevrsno društveno priznanje koje se na predlog institucija, udruženja građana i grupa dodeljuje istaknutom pojedincu za vrhunske rezultate postignute u određenoj oblasti. Ova nagrada se daje za sledeće oblasti: nauka, umetnost, sport, privreda, poljoprivreda, javni (politički) rad.

·        Nagrada „Teodor Pavlović“ za najbolju knjigu
Nagrada „Teodor Pavlović“ za najbolju knjigu dodeljuje se za knjigu iz oblasti književnog, publicističkog, kulturno-istorijskog, naučnog i prevodilačkog rada objavljenu na srpskom jeziku u 2013. i 2014. godini.

Knjige i predloge u po 4 primerka poslati do 15. avgusta 2014. godine na adresu: Banatski kulturni centar, JNA 35, 23273 Novo Miloševo

Za sve informacije obratiti se na telefon 023/783-155 ili mejl adresu banatskikulturnicentar@gmail.com

Žiri u sastavu: dr Mirjana Brković, dr Srđan Šljukić i Radovan Vlahović, književnik, uručiće nagrade u okviru manifestacije septembra meseca u Matici srpskoj u Novom Sadu.