JNA 35, 23273 Novo Miloševo, Srbija, 00381(0)69/783-155, 00381(0)63/644-369, banatskikulturnicentar@gmail.com

PROMOCIJA PRVIH KNJIGA U BIBLIOTECI U KIKINDI


Prve knjige mladih autorki Senke Nikolić, Jelene Blanuše i Jane Knežević objavljene na osnovu konkursa Banatskog kulturnog centra i Opštine Kikinda, predstavljene su u Narodnoj biblioteci „Jovan Popović” u Kikindi u 10. 12. 2014. godine.

O knjigama su govorili autorke i urednik Radovan Vlahović. Prisutne je pozdravila i Stanislava Hrnjak, članica Opštinskog veća zadužena za kulturu u Opštini Kikinda. U ime Biblioteke, prisutne je pozdravila Milena Živkov.


Banatski kulturni centar i Opština Kikinda raspisali su konkurs za objavljivanje prvih knjiga mladih autora do 30 godina sa teritorije Opštine Kikinda i iz dijaspore u martu mesecu ove godine. Pobednički rukopisi objavljeni su oktobra meseca pred Sajam knjiga u Beogradu gde je održana i prva promocija.


Pored pomenutih autora koji žive u kikindskoj opštini, na konkursu je pobedio i Aleksandar Obradović iz Bijelog Polja kao autor iz dijaspore.


Senki Nikolić objavljena je knjiga priča „Svako ima nekog koga nema”, Jeleni Blanuši, zbirka pesama „Pseudoton”, Jani Knežević roman „Šta ćeš od priloga?”, Draganu Tenkešu zbirka pesama „Pismo Bogu” i Aleksandru Obradoviću zbirka priča „Snojava”.


Odluku o izboru rukopisa doneo je žiri u sastavu: književnik i novinar Dragan Batinić, predsednik žirija, Stanislava Hrnjak, članica Opštinskog veća zadužena za kulturu, i Radovan Vlahović, književnik i direktor Banatskog kulturnog centra.


Jelena Blanuša, Senka Nikolić, Jana Knežević, Radovan Vlahović i Stanislava Hrnjak.

Autorke i urednik.

 
Izuzetna posećenost promocije u Biblioteci.


Mlade autorke Jelena Blanuša, Jana Knežević i Senka Nikolić dale su izjeva za medije.