JNA 35, 23273 Novo Miloševo, Srbija, 00381(0)69/783-155, 00381(0)63/644-369, banatskikulturnicentar@gmail.com

„SUNČAN DAN” ‒ FESTIVAL UMETNIČKOG STVARALAŠTVA OSOBA SA SMETNJAMA U RAZVOJU I INVALIDITETOM: Konkurs za likovne i literarne radove


Banatski kulturni centar u saradnji sa Centrom za pružanje usluga socijalne zaštite iz Kikinde po prvi put organizuje međunarodni Festival umetničkog stvaralaštva osoba sa smetnjama u razvoju i invaliditetom pod nazivom „Sunčan dan” koji će se održati u maju mesecu u Banatskom kulturnom centru u Novom Miloševu.

Povodom ovog festivala, organizatori raspisuju

KONKURS
za najbolje likovne i literarne radove
osoba sa smetnjama u razvoju i invaliditetom

Likovni konkurs
Na konkursu mogu učestvovati pojedinci ili institucije koje će slati radove svojih korisnika starijih od 18 godina.
Tema, tehnika i format su slobodni.
Slati najviše po tri rada jednog autora, sa kontakt podacima, poštom na adresu: Banatski kulturni centar, JNA 35, 23273, Novo Miloševo.
Rok za slanje radova: 1 maj 2017.
Na konkursu mogu učestvovati autori iz zemlje i inostranstva.
Radovi se ne vraćaju.

Literarni konkurs
Na konkursu mogu učestvovati pojedinci ili institucije koje će slati radove svojih korisnika starijih od 18 godina.
Tema i forma su slobodne, a radovi se šalju na maternjem jeziku.
Slati najviše tri rada jednog autora, sa kontakt podacima, poštom na adresu: Banatski kulturni centar, JNA 35, 23273, Novo Miloševo.
Rok za slanje radova: 1 maj 2017.
Na konkursu mogu učestvovati autori iz zemlje i inostranstva.
Radovi se ne vraćaju.

Žiri za oba konkursa radiće u sastavu: Vesna Stanaćev, direktor Centra za pružanje usluga socijalne zaštite Kikinda, Silvija Vlahović iz Banatskog kulturnog centra i Adrijana Blagojević iz Centra za pružanje usluga socijalne zaštite Kikinda.

Na dan samog održavanja festivala u maju mesecu (termin će biti blagovremeno objavljen) u Banatskom kulturnom centru održaće se izložba selektovanih likovnih radova, dodela nagrada za najbolje radove oba konkursa, nastup autora nagrađenih literarnih radove, kao i prateći programi.

Organizatori će štampati u posebnom zborniku nagrađene literarne i likovne radove.

Festival umetničkog stvaralaštva osoba sa smetnjama u razvoju i invaliditetom „Sunčan dan” se održava u okviru projekta Gradovi u fokusu Ministarstva kulture Republike Srbije i Opštine Novi Bečej.