JNA 35, 23273 Novo Miloševo, Srbija, 00381(0)69/783-155, 00381(0)63/644-369, banatskikulturnicentar@gmail.com

Povodom trostrukog jubileja BKC donirao knjige školama u Novom Miloševu i Ranilugu (KIM)

Banatski kulturni centar iz Novog Miloševa donirao je 200 naslova OŠ Dr Đorđe Joanović u Novom Miloševu i 200 naslova OŠ Veljko Dugošević u Ranilugu (Kosovo i Metohija) povodom jubileja: 35 godina od osnivanja Kulturnog dvorišta Radovana Vlahovića, 30 godina izdavačke delatnosti i 15 godina od osnivanja Banatsko kulturnog centra.


Vladimir Bata Golušin, direktor OŠ Dr Đorđe Joanović iz Novog Miloševa, povodom donacije je rekao: "Imamo tu čast da se danas posebno zahvalimo Senki i Radovanu Vlahoviću, odnosno Banatskom kulturnom centru!

Prilkom današnje posete, Radovan Vlahović, doneo nam je na dar preko 200 naslova iz njihove izdavačke radinosti!

Ovo možemo reći da je kruna naše saradnje jer smo i pre toga iz Banatskog kulturnog centra dobijali sjajne podsticaje kroz učešće u raznim projektima kao što su Proleće Sime Cucića, Dani Teodora Pavlovića, Sunčan dan, kroz mnogobrojne izložbe i književne susrete, kroz saradnju sa slovačkom ambasadom i organizacijom Bibiana. Da ne zaboravimo da Senki Vlahović dugujemo i za vizelni identitet naše akcije Branimo znanje!. Hvala vam za sva prenugnuća da kulturni život našeg sela bude obojen bojama sveta koje zrače i van našeg Novog Miloševa i donose svet u našu, nekada ne toliko zainteresovanu sredinu.

Kao uzdarje, Radovanu Vlahoviću je uručena maketa vetrenjače, rad učenice VII razreda, Anastasije Rođenkov, i paket proizvoda iz radionice nastavnice Vidice Štetin.

Za sve ovo nabrojano i za sve buduće zajedničke saradnje, nek vam vetrovi sa banatske ravnice u krila vetrenjače donesu dobro zdravlje i puno uspeha uz svu zahvalnost koju vam mi šaljemo!"


Prilog TV Novi Bečej


Donaciju knjiga u izdanju Banatskog kulturnog centra za Ranilug na Kosovu i Metohiji proslediće mladi pesnik Jovan Zafirović, autor tri knjige u izdanju BKC-a, koji je upravo bio đak OŠ Veljko Dugošević u Ranilugu kojoj će biti donirane knjige.