JNA 35, 23273 Novo Miloševo, Srbija, 00381(0)69/783-155, 00381(0)63/644-369, banatskikulturnicentar@gmail.com

„Putovanje kroz san Ksenije Lovrić“ Zorice Tijanić u Đurinoj kući u Beogradu


Promocija romana „Putovanje kroz san Ksenije Lovrić“ Zorice Tijanić, u izdanju Banatskog kulturnog centra, održana je 24. juna 2015. godine u Kući Đure Jakšića u Beogradu.

O romanu su govorili književnici Radovan Vlahović (urednik i recenzent) i Dušan Varićak, i Senka Filipov Vlahović, vizuelni umetnik. Odlomke iz romana govorila je Julija Nikolić. Moderator: Jelica Kovačević, dramska umetnica. Gitara: Marko Kluz.

Urednik i recenzent Radovan Vlahović rekao je da je ovo je roman o putovanju, kroz poslednjih četrdesetak godina, na prostorima bivše Jugoslavije. Roman u kome ima mnogo tajni, koje se otkrivaju sa mnoštvom upitanosti i samospoznaja, naratora Ilije Lovrića, gde on upoznajući život svoje majke, kroz pisama i dnevničke beleške, uspeva da izbegne prozaične zamke u koje je njegova majka upadala i da, zajedno sa Andreom, nađe svoju formulu za životnu sreću.


Ovo je prvi roman Zorice Tijanić. Do sada je objavila pet zbirki poezije „Miris daljina“, „Zagrljeni tišinom“, „Porubljeni snovi“, i koautor je u dve knjige. Sa Franjom Frančićem je napisala knjigu poezije „Objeta s tišinom“ koja je prevedena na slovenački i priču u stihovima sa Stuhne Tihomirom „Od susreta do... putem dodira“. Živi i radi u Beogradu.


Autorka i urednik Radovan Vlahović.


Više o knjizi: