JNA 35, 23273 Novo Miloševo, Srbija, 00381(0)69/783-155, 00381(0)63/644-369, banatskikulturnicentar@gmail.com

Pozorišno veče za decu na 16. Danima Teodora Pavlovića

25. 9. 2015. u OŠ Dr Đorđe Joanović u Novom Miloševu održano je pozorišno veče za učenike škole, u okviru manifestacije 16. Dani Teodora Pavlovića, u organizaciji Banatskog kulturnog centra, u saradnji sa Maticom srpskom.

Na samom početku održano je predstavljanje Sterijinog pozorja iz Novog Sada, najvećeg pozorišnog festivala u zemlji i regionu.



Govorili su: dr Zoran Đerić, urednik Scene, pozorišnog časopisa u izdanju Sterijinog pozorja, i Goran Ibrajter, urednik Sterijinog pozorja.


Prisutne su pozdravili Radovan Vlahović, direktor BKC-a, i Isidora Pap, direktorica OŠ Dr Đorđe Joanović.



Nakon toga održana je pozorišna predstava za decu Kraljevski festival u izvođenju Pozorišne trupe Jovica Jelić iz Banatskog Karađorđeva u režiji Milana Martinovića.



Gosti iz Sterijinog pozorja poklonili su sabrana dela Jovana Sterije Popovića miloševačkoj školi i pozorišnoj trupi iz Banatskog Karađorđeva u znak podrške pozorištima u malim sredinama.



U prepunom holu škole, među decom je vladalo oduševljenje programom, naročito pozorišnom predstavom koji su ugrali njihovi vršnjaci, čija trupa svake nedelje nastupa u Banatskom Karađorđevu.



Bista Teodora Pavlovića, koja se nalazila u parku u neposrednoj blizini škole u Novom Miloševu, je ukradena pre nekoliko godina.

Banatski kulturni centar pokrenuo je akciju da se prodajom knjiga o Teodoru Pavloviću sakupi novac za novu bistu.

Gosti iz Sterijinog pozorja sa domaćinom konstatovali su da su Teodor Pavlović i Jovan Sterija Popović bili savremenici...