JNA 35, 23273 Novo Miloševo, Srbija, 00381(0)69/783-155, 00381(0)63/644-369, banatskikulturnicentar@gmail.com

Игор Трпчески: „Духот на тишината"

Edicija: Poezija
64 str, 21cm, broš. povez, 2017 godina
ISBN 978-86-6029-310-9

Cena: 300 din
Knjigu možete poručiti puzećem na mejl:
banatskikulturnicentar@gmail.com


Ova knjiga objavljena je kao nagrada autoru na osnovu konkursa 7. Evropskog Fejsbuk pesničkog festivala u Novom Sadu u organizaciji Banatskog kulturnog centra i Novosadskog sajma.

***

Игор Трпчески, поетските искази ги гради нај директно со апсо лутна и целосна отвореност. Отвореност која суптилно се движи низ исповеста, исповеста тоа бескрајно звездено ткаење во нас од праисконот до денес. Исповеста како алхемиски еликсир на осаменоста на таложена низ најдлабоките кристали на душевното и чувственото.

Владо Ѓоревски - РАФИК

Не занимавајте се со многу работи, оти може да се случи да заборавите чиј живот живеете. Тоа е она што во оваа збирка поезија и песни е извонредно силно. Одбивањето да се раздава. Потрагата по себе која е најдена и сочувана внатре во таа внатрешна мелодија.

Ферид Мухиќ