JNA 35, 23273 Novo Miloševo, Srbija, 00381(0)69/783-155, 00381(0)63/644-369, banatskikulturnicentar@gmail.com

Promocija 4 nove knjige Radovana Vlahovića


26.01.2012. u Banatskom kulturnom centru, u prepunoj sali posetilaca iz Umaga (Hrvatska), Novog Bečeja, Bečeja, Kikinde, Melenaca, Bašaida, Banatskog Velikog Sela, Žitišta, Novih Kozaraca, Petrovaradina, Bočara i Novog Miloševa, održana je promocija 4 nove knjige Radovana Vlahovića koje je Banatski kulturni centar objavio u 2011. godini.Promovisane su sledeće knjige Fejsbuk beleški:
1. Nenajavljeno kao smrt
2. Džems Bond u kratkim pantalonama
3. Ode vek
4. Fridrih Niče i Silvija Plat u muško=ženskom frizerskom salonu
Četiri knjige fejsbuk beleški Radovana Vlahovića su sublimacija autorovih poetičkih i stilističkih istraživanja. U pitanju su četiri različita stilistička pristupa pripovedanja od lirsko meditativne i filozofske proze u knjizi Nenajavljeno kao smrt, preko klasične realistične pripovetke sećanja u knjizi Džems bond u kratkim pantalonama, preko reportažnog hiperrealizna u knjizi Ode vek, pa do poststruktualnog u knjizi Fridrih Niče i Silvija Plat u muško-ženskom frizerskom salonu gde se u pripovedanje unose elementi nadrealnog, apsurdnog, fantastičnog i komičnog. Koristeći internet i Fejsbuk društvenu mrežu, autor želi da nam pokaže da je književnost veoma vitalana i da u vremenu modernih tehnologija ona ima budućnost i neprikosnovenu i besmrtnu vrednost.

Autor Radovan Vlahović je čitao kratke priče uz muzičku pratnju Đusija Kovača i Daniela Mesaroša koji su stare banatske pesme izvodili u rok-bluz maniru. Program vodila glumica Edita Zerebelji Tenji.

Izjava za Info Kanal Novog Bečeja.