JNA 35, 23273 Novo Miloševo, Srbija, 00381(0)69/783-155, 00381(0)63/644-369, banatskikulturnicentar@gmail.com

Promocija knjige Dijane Subotički u Biblioteci u Bačkoj Palanci

UG „PostPesimisti Kikinde”, Banatski kulturni centar iz Novog Miloševa i Narodna biblioteka „Veljko Petrović” u Bačkoj Palanci, 4. oktobra 2013. godine organizovali su promociju knjige Dijane Subotički


„Životne priče političarki iz Vojvodine“
U zbirci je predstavljeno sedam životnih priča političarki iz Vojvodine, među kojima su dve republičke poslanice Olena Papuga iz Ruskog Krstura i Judita Popović iz Zrenjanina, dve pokrajinske poslanice Aniko Žiroš-Jankelić iz Sente i Vesna Bjelić-Francuski iz Kikinde, članica Opštinskog veća Kikinde Stanislava Hrnjak i odbornice u SO Kikinda Đurđina Jerinkić i Gordana Bulatović.


Knjiga na drugačiji način osvetljava život političarki uključujući motivaciju da se bave politikom i prepreke sa kojima se one na tom putu suočavaju, ne zanemarujući pri tom lične potrebe i porodičnu ulogu.
Publikacija je nastala kao rezultat projekta „Povećanje svesti građana/ki Vojvodine o rodnoj ravnopravnosti-ll faza” čiji je nosilac udruženje građana „PostPesimisti Kikinde“.

Knjiga je pola godine nakon pojavljivanja doživela svoje drugo izdanje.

O knjizi govorile: Vesna Bjelić-Francuski, poslanica u Skupštini AP Vojvodine iz Kikinde,
Dijana Subotički, autorka knjige, i Senka Vlahović Filipov, moderator.

 Dijana Subotički.

Vesna Bjelić-Francuski.

 Senka Vlahović Filipov.

Svi zainteresovani dobili su knjigu na dar nakon završetka književne večeri, zahvaljujući donatoru: Ekumenskoj inicijativi žena iz Omiša (Hrvatska).

Izjava za medije.