JNA 35, 23273 Novo Miloševo, Srbija, 00381(0)69/783-155, 00381(0)63/644-369, banatskikulturnicentar@gmail.com

PESNIČKI MITING U NOVOM SADU: Uvertira za Salon knjiga


Pesnički miting je svojevrsni pesnički performans na kojem će pesnici Novosađanima poklanjati letke sa poezijom i govoriti svoje stihove na Trgu slobode ispred Gradske kuće u Novom Sadu 11. aprila s početkom u 16 časova. Ova akcija i kulturni događaj je ujedno i poziv ljubiteljima knjige za dolazak na predstojeći Salon knjige Novosadskog sajma koji će se održati od 12. do 18. aprila 2016.
Pesnički miting organizuju Banatski kulturni centar i Novosadski sajam, uz podršku Gradske uprave za kulturu grada Novog Sada.
Akcija podrzumeva:
- deljenje letaka sa poezijom
- živu pesničku reč
- muzički program
- lepljenje poezije na oglasnim mestima
Učesnici Pesničkog mitinga i volonteri će prolaznicima poklanjati letke sa pesmama koje su ušle u uži izbor konkursa 5. i 6. Evropskog Fejsbuk pesničkog festivala koji se tradicionalno održava na Salonu knjige u organizaciji BKC-a i Novosadskog sajma. Evropski Fejsbuk pesnički festival okuplja pesnike koji svoje stvaralaštvo predstavljaju na Fejsbuku, i svake godine, na konkurs Festivala prijavi se oko 500 pesnika iz 20-ak država Evrope i sveta.
Stihove će govoriti brojni pesnici: učesnici dosadašnjih Festivala, redakcija i saradnici časopisa za književnost i umetnost mladih REZ, mladi autori i autori Banatskog kulturnog centra i autori Književne omladine Srbije.
Nastupiće i više muzičkih grupa i kantautora.
Volonteri će pesme lepiti na oglasnim mestima i kačiti na kanape između kandelabara i na sličnim zgodnim mestima i time prolaznicima dati mogućnost da čitaju stihove u centru Novog Sada.
POZIVAMO SVE ZAINTERESOVANE DA UČESTVUJU U DOGAĐAJU: ČITANJEM ILI DELJENJEM PESAMA ILI KAO PUBLIKA.