JNA 35, 23273 Novo Miloševo, Srbija, 00381(0)69/783-155, 00381(0)63/644-369, banatskikulturnicentar@gmail.com

Dragan Tenkeš: „Pismo Bogu”

48 strana, broš. povez, 11x21 cm, 2014. god.
Edicija Prva knjiga 

Ova knjiga objavljena je na osnovu Konkursa za objavljivanje prvih knjiga mladih autora do 30 godina sa teritorije Opštine Kikinda i iz dijaspore. Konkurs su raspisali Opština Kikinda i Banatski kulturni centar u 2014. godini.


Pismo Bogu Dragana Tenkeša je knjiga pe­sama koje su pisane kao srednjoškolske, me­lodične i rimovane nedoumice i razmišljanja pe­snika, koji na pragu, na raskrsnici između de­čaka i mladića, traga za odgovorima za sve svo­je upitanosti na ovom svetu. Draganova poezi­ja je čista, iskrena i neopterećena književnim trendovima i zanatom. Ona je, naprotiv, izliv jedne mlade duše koja se najednom našla pred svetom sama i uplašena i ona traži odgovore za svoje postojanje. Pismo Bogu je knjiga koja nam detektuje, tačno i precizno, vapaje ponesene tinejdžerske pesničke duše, sa željom da se ovaploćenje njenih snova desi odmah i sada i da nestrpljenje u kojem izgara jednom za svagda prestane.

Pismo Bogu je knjiga o pesnikovoj samospoznaji životnih suprotnosti, puna arhetipskih zavičajnih motiva što se naziru iz konteksta ovih pesama, ali i knjiga koja je preplavljena au­torovim emocijama, koje nam se, kao na dla­nu, nude mladalački čisto i iskreno u ovom pe­sničkom prvencu.


izvod iz recenzije
Radovan Vlahović