JNA 35, 23273 Novo Miloševo, Srbija, 00381(0)69/783-155, 00381(0)63/644-369, banatskikulturnicentar@gmail.com

Сима Цуцић: И Моца хоће у школу

Култни омладински роман аутора Симе Цуцића.

Роман „И Моца хоће у школу“ потврђује претпоставку да су књижевна дела за децу плод интуитивне усмерености на дечје осећање и поимање света; она која носе у себи симболику и асоцијативност дечјег света, неко х које их чини дечјим, „нешто" што младо биће узбуди и озари смешком или га нечему поучи.

проф.др Тихомир Петровић

ПРОГРАМИ БКЦ-а, Архива 2006 - 2009.

21.12.2009.
Promocija knjige SALAŠARSKA IDILA (ISTINITI DOŽIVLJAJI IZ MOG DETINJSTVA) u izdanju BKC-a Milenka Rockova u Domu Penzionera u Novom Bečeju.
O knjzi govorili: urednik Radovan Vlahović, autor Milenko Rockov, i glumica Edit Zerebelji Tenji.
17.12.2009.
изложба слика ДОГАЂАЊЕ СВЕТОВА Марка Цветићанина сликара из Банатског Великог Села. Изложбу отворио чувени глумац кикиндског Народног позиришта Славољуб Матић
Гости на изложби: песникиња и глумица кикиндског Народног позоришта
Гордана Рошчић и певачка трупа КУД-а Теодор Павловић из Новог Милошева.


13. 12. 2009.
промоција књиге Радована Влаховића Uram (превод дела Мој Господе на мађарски) у издању БКЦ-а на Чајанци коју организује сваке године Мађарско удружење жена "Црвена ружа" из Новог Милошева. Стихове на мађарском говорила глумица Едита Зеребељи Тењи.

12.12.2009.
ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ ПЕСАМА у издању БКЦ-а УТОПИЈА ЕНТРОПИЈА ДАГЕРОТИПИЈА Драгана Поп Драгана из Кикинде.
О књизи говорили: Недељко Радловић, књижевник, Радован Влаховић, рецензент књиге и аутор Драган Поп Драган. Стихове из књиге читао Бранислав Угринов, глумац.Водитељ програма: гимназијалка Драгана Бешлин. Гост: гитарста Немања Батинић.05.12.2009.
ВЕЧЕ МЛАДИХ АУТОРА: Изложба скулптура Дамира Влаховића, академског вајара из Новог Сада. Гости: песникиња Маја Јосимовић из Новог Бечеја, деветогодишњи клавијатуриста Иван Жеравица из Новог Бечеја и водитељ програма гимназијалка Драгана Бешлин из Новог Милошева.
03.12.2009.
Промоција књиге Милоша Латиновића "Шекспиров клијент" у издању Банатског културног центра у клубу "Каром" у Сремским Карловцима.О роману "Шекспиров клијент" говорили су књижевни критичар Марија Танацков, аутор Милош Латиновић и уредник Радован Влаховић.
26.11.2009.
Промоција књиге ТРГОВИНА XXI ВЕКА младог економисте и новинара из Зрењанина Далибора Бубњевића. О трећој књизи економисте, новинара, промотера, главног и одговорног уредника и директора листа Зрењанин и Кикиндских, Далибора Бубњевића говорили су издавач и уредник Арт-Пројекта Иван Даников, аутор и мр Дејан Молнар са Економског факултета у Београду.

14.11.2009. у Банатском културном центру одржано је ВЕЧЕ МЛАДИХ АУТОРА Самостална изложба слика: Николе Влаховића Nikassa (22 године) из Новог Милошева под називом «Примарне слике». О сликама говорио рецензент изложбе, ликовни критичар Сава Степанов из Новог Сада.
Гост сликар на Nikasso-вој изложби: Надица Нађа Попов (16 година) из Новог Милошева
. Гости песници: Душан Џим Нађалин (16 година) из Зрењанина, Михајло Мајки Гутеша (15 година) из Зрењанина и Милан Dakboo Будак (16 година) из Новог Милошева.
Гост, млада солсткиња:
Теодора Дора Влаховић (10 година) и Наташа Станковић, рецитаторка из
Кикинде.25.09.2009. У Банатском културном центру одржано је предавање под назовом "Геа" проф. др Невенке Петровић из Новог Сада и отворена је изложба слика "Геа 2009" чији је аутор, такође, Невенка Петровић.


18.09.2009. У Дому културе општине Нови Бечеј, на дан 597. годишњице битке за бечејску тврђаву, одржана је промоција нове књиге Кристијана Нађа у издању Банатског културног центра под називом "Војници небеса и земље (Битка за бечејску тврђаву)".
Овим поводом организована је и пригодна изложба музејских експоната из средњег века у сарадњи са музејем из Бечеја.

На фотографији (с лава на десно): проф. др Александар Касаш, Едита Зеребељи Тењи, Кристијан Нађ и Радован Влаховић12.09.2009. održan je Koncert polaznika Letnje Muzičke Škole u okviru projekta EuroBanat – Kulturni Identitet u holu OŠ "Dr Đorđe Joanović" u Novom Miloševu u organizaciji Banatskog kulturnog centra


13.08.2009. у Дому културе у Новом Бечеју отворена је изложба слика "Голубице" Сенке Влаховић.
На слици: директорица Дома културе у Новом Бечеју, Маријана Барачков која је изложбу отворила, ауторка Сенка Влаховићкојој је ово двадесет и прва самостална изложба, и Едита Зеребељи Тењи, глумица, која је прочитала ликовну критику Саве Степанова "Портрети стања".
Гост вечери , Каролина Дудаш, из Новог Милошева, диригент духовене музике, отпевала је уз пратњу клавира, неколико духовних песама .


12.08.2009.
Промоција књиге младог песника из Новог Милошева, Попов Ђорђа, "Аждаја у срцу мора умрети" у издању Банатског културног центар у порти православног храма св. Архангела Гаврила у Новом Милошеву.

Учествовали: домаћин, старешина храма, протонамесник Драган Будак, аутор, млади песник Ђорђе Попов, рецензент књиге, књижевница и народни посланик, мр Злата Ђерић, и Радован Влаховић у својству издавача и уредника.11.08.2009.
Изложба слика "Голубице" Сенке Влаховић у кафеу "Парк" у Житишту. О изложби говорио песник Никола Васић Тополовачки.


25.07.2009.
Изложба слика "Голубице" Сенке Влаховић на "Данима Теодора Павловића"


26.07.2009. Промоција аутора Банатског културног центра на манифестацији "Дани теодора Павловића" у Новом Милошеву

12.06.2009.

У Галерији S у Кикинди отворена је изложба слика и цртежа Сенке Влаховић из Новог Mилошева.
На отварању говорили: Милена Средојев у својсвтву домаћина, Радован Влаховић је говорио о започетој сарадњи Банатског културног центра и Галерије S, и историчар Бранко Белић.
Гост вечери, Каролина Дудаш из Новог Милошева, диригент духовне музике, наступила је након отварања изложбе извођењем соло духовних песама уз пратњу клавира.


06.06.2009.

ИЗЛОЖБА СЛИКА ликовне секције МАЂАРСКОГ КУЛТУРНО – УМЕТНИЧКОГ ДРУШТВА "ПЕТЕФИ ШАНДОР" - "ПЕАРТ" ИЗ НОВОГ САДА
Гости вечери били су: Каролина Дудаш из Новог Милошева која је свирала и певала мађарске духовне песме, Едита Зеребељи Тењи, глумица, је читала поезију Радована Влаховића из збирке "Мој Господе" преведену на мађарски језик и одломке из нове књиге Кристијана Нађа, аутора БКЦ-а из Новог Бечеја, "Војници небеса и земље (Битка за бечејску тврђаву)" и Етелка Вираг песникиња из Новог Милошева.28.05.2009.
У НАРОДНОЈ БИБЛИОТЕЦИ ЈОВАН ПОПОВИЋ У КИКИНДИ ОДРЖАНА ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ ПЕСАМА ОЗАРЈА ДЕСАНКЕ РИСТИЋ ИЗ КИКИНДЕ У ИЗДАЊУ БКЦ-А
О књизи Озарја говорила је рецензент Марија Танацков, а гости вечери били су млади уметници: солисткиње Тамара и Тијана Ристић, Марко Анђелић, композитор и гитариста групе Анима из Кикинде и Сенка Влаховић, сликар, фотограф и дизајнер чија је изложба фотографија, такође под називом Анима, пројектована након промоције.27.05.2009.
ПРОМОЦИЈА РОМАНА САМАРОПЛАВЕТНИЛО РАДОВАНА ВЛАХОВИЋА И ИЗЛОЖБА СЛИКА СЕНКЕ ВЛАХОВИЋ У НАРОДНОЈ БИБЛИОТЕЦИ У БЕЛОЈ ЦРКВИ.
О роману Самароплаветнило говорила је рецензент Марија Танацков и уредник Перица Милутин који је и отворио изложбу слика Сенке Влаховић.
22. 05. 2009.
ИЗЛОЖБА СЛИКА ПОД НАЗИВОМ КУЛТ ФАТАЛНОГ БЕСКРАЈА АКАДЕМСКЕ СЛИКАРКЕ ИВАНЕ КОСАНОВИЋ ИЗ НОВОГ САДА У БКЦ-У
О сликама Иване Косановић говорио је књижевник Радован Влаховић.21.05.2009.
У НАРОДНОЈ БИБЛИОТЕЦИ ЈОВАН ПОПОВИЋ У КИКИНДИ ОДРЖАНА ЈЕ ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ ИЗАБРАНИК ПРОВИЂЕЊА У ИЗДАЊУ БКЦ-А АУТОРА ДОБРИВОЈА МАРТОНОШИЈА
О роману Изабраник провиђења говорили су књижевни критичар, проф. др Спасоје Граховац из Кикинде, уредник и рецензент Радован Влаховић и аутор.
16.05.2009.
ИЗЛОЖБА СЛИКА СЕНКЕ ВЛАХОВИЋ У КАРОМ-У У СРЕМСКИМ КАРЛОВЦИМА
9-16.05.2009.
ИЗЛОЖБА СЛИКА СЕНКЕ ВЛАХОВИЋ НА 76. МЕЂУНАРОДНОМ ПОЉОПРИВРЕДНОМ САЈМУ У НОВОМ САДУ
16.04.2009.
У НАРОДНОЈ БИБЛИОТЕЦИ ЈОВАН ПОПОВИЋ У КИКИНДИ ОДРЖАНА ПРОМОЦИЈА РОМАНА САМАРОПЛАВЕТНИЛО РАДОВАНА ВЛАХОВИЋА
Говорили: књижевни критичар и рецензент романа Марија Танацков, аутор Радован Влаховић, и новинарка Весна Бојић је прочитала нову рецензију Николе Китановића из Новог Сада.
10.04.2009.
ИЗЛОЖБА СЛИКА ЛАВИРИНТИ ДУШЕ АКАДЕМСКЕ СЛИКАРКЕ СВЕТЛАНЕ НИНКОВИЋ ИЗ НОВОГ САДА И ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ ПЕСАМА ЗАЛУТАЛЕ ДУШЕ ЉИЉАНЕ ГРОШИН У БКЦ-У
О књизи песама Залутале душе говорила Марија Танацков, књижевни критичар, а о сликама младе уметнице говорио књижевник Радован Влаховић.
03.04.2009.
ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ ИСПРАВЉАЊЕ КРИВЕ ДРИНЕ – РАСПРАВЕ И КОМЕНТАРИ- ПСИХОЛОГИЈА СРПСКЕ ПОЛИТИКЕ ЗЛАТЕ ЂЕРИЋ (ИЗДАВАЧ АРМОН, БЕОГРАД) У БКЦ-У
Учествовали: аутор мр Злата Ђерић и књижевник Радован Влаховић.
27.03.2009.
ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ ИЗАБРАНИК ПРОВИЂЕЊА (У ИЗДАЊУ БКЦ-А) ДОБРИВОЈА МАРТОНОШИЈА У БКЦ-У
Учествовали: аутор Добривој Мартоноши, проф. др Спасоје Граховац, рецензент Радован Влаховић.19.03.2009.
ИЗЛОЖБА КОМПЈУТЕРСКИХ ГРАФИКА ХАРМОНИЈА И ДИНАМИКА ХАОСА СИБИЛЕ ПЕТЕЊИ АРБУТИНЕ У ДОМУ КУЛТУРЕ У НОВОМ БЕЧЕЈУ.
О сликама говорио књижевник Радован Влаховић.
15.03.2009.
ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ КАЛЕИДОСКОП ОД СОЛИ (У ИЗДАЊУ БКЦ-А) АНЂЕЛКЕ ГРУЈИЋ НА ШТАНДУ БКЦ-А НА НОВОСАДСКОМ САЈМУ НА САЛОНУ КЊИГА
Учествовали: аутор Анђелка Грујић, рецензент Радован Влаховић и млада солисткиња Тамара Ристић.
15.03.2009.
ПРОМОЦИЈА КЊИГА (У ИЗДАЊУ БКЦ-А): ОЗАРЈА ДЕСАНКЕ РИСТИЋ И ИЗАБРАНИК ПРОВИЂЕЊА ДОБРИВОЈА МАРТОНОШИЈА НА ШТАНДУ БКЦ-А НА НОВОСАДСКОМ САЈМУ НА САЛОНУ КЊИГА
Учествовали: аутори Добривој Мартоноши и Десанка Ристић, уредник Радован Влаховић и млада солисткиња Тамара Ристић.
13.03.2009.
ПРОМОЦИЈА РОМАНА САМАРОПЛАВЕТНИЛО РАДОВАНА ВЛАХОВИЋА НА ЦЕНТРАЛНОЈ БИНИ НОВОСАДСКОГ САЈМА НА САЛОНУ КЊИГЕ
Учествовали: Радован Влаховић, аутор, Марија Танацков, књижевни критичар, Перица Милутин, уредник, Едита Зеребељи Тењи, глумица, Анђелка Грујић, књижевник, Весна Бојић, водитељ.
07.03.2009.
ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ КАО МИРНИ И СВЕТЛИ ВЕСНИК СЕЛИМИРА РАДУЛОВИЋА У БКЦ-У
Говорили: аутор Селимир Радуловић, песникиња Дубравка Миленковић, књижевник Перица Милутин и књижевник Радован Влаховић.
06.03.2009.
ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ КАЛЕИДОСКОП ОД СОЛИ АНЂЕЛКЕ ГРУЈИЋ У ИЗДАЊУ БКЦ-А
Говорили: Анђелка Грујић, аутор, Радован Влаховић, рецензент.
Гости вечери: Милица и Катарина Сочин, виолина и виолончело.
24.02.2009.
ПРОМОЦИЈА РОМАНА САМАРОПЛАВЕТНИЛО РАДОВАНА ВЛАХОВИЋА У ДОМУ КУЛТУРЕ У НОВОМ БЕЧЕЈУ
Говорили: Радован Влаховић, аутор, Марија танацков, рецензент, Маријана Барачков, директор Дома културе у Новом Бечеју и Едита Зеребељи Тењи, глумица.


27.02.2009.
ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ НОВИ БЕЧЕЈ КРОЗ ВИХОРЕ ПРОШЛОСТИ КРИСТИЈАНА НАЂА У ИЗДАЊУ БАНАТСКОГ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА Учествовали: Нађ Кристијан, аутор, Радован Влаховић, рецензент и Едита Зеребељи Тењи, глумица.
Гости вечери, музичари: Пајић Душко, гитара, Бранко Радојчић, гитара, Влајко Симић, вокал.


22.02.2009.
АУТОРСКО ВЕЧЕ РАДОВАНА ВЛАХОВИЋА У БИБЛИОТЕЦИ У БАШАИДУ
Учествовали Радован Влаховић и Љиљана Грошин.


20.02.2009.
ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ ЏЕЛАТ У РАЈУ МИЛОША ЛАТИНОВИЋА
О роману говорили: Фрања Петриновић, књижевник, Ђорђе Писарев, књижевник. Наступао ИВАН, клавијатура и вокал.
19. 02. 2009.Промоција књиге НОВИ БЕЧЕЈ КРОЗ ВИХОРЕ ПРОШЛОСТИ Кристијана Нађа у издању Банатског културног центра у Дому културе у Новом Бечеју. Учествовали: Маријана Барачков, директор Дома културе Нови Бечеј, Радован Влаховић, издавач и рецензент, Едита Зеребељи Тењи, глумица, и аутор Кристијан Нађ.14. 02. 2009.Изложба дигиталних графика мр Сибиле Петењи Арбутине из Новог Сада под називом Хармонија и динамика хаоса.О изложби говорио књижевник Радован Влаховић. Гости изложбе:
студенткиња соло певања и историје уметности Тамара Ристић из Кикинде, песникиња Десанка Ристић из Кикинде и соло гитара и вокал - Чедомир Жеравица.2008. година

26.12.2008.
ИЗЛОЖБА СЛИКА ПОПОВ БРАНКА-КАРЛА, ПРЕДПРЕМИЈЕРА КЊИГЕ ПЕСАМА ДУБРАВКЕ ДУДЕ МИЛЕНКОВИЋ ДА СЕ ПЕСМЕ РОЈЕ, И КОНЦЕРТ ЧЕДОМИРА ЖЕРАВИЦЕ
О сликама говорио књижевник Радован Влаховић.10.12.2008.ПРОМОЦИЈА РОМАНА САМАРОПЛАВЕТНИЛО РАДОВАНА ВЛАХОВИЋА У БИБЛИОТЕЦИ У ЧОКИУчесници: Марија Танацков, рецезент, Едита Зеребељи - Тењи, глумица, Весна Бојић, водитељ, Радован Влаховић, аутор, чланице Камерне сцене Талија и ученице Хемијске школе у Чоки.29.11.2008. КОНЦЕРТ ГРУПЕ ПИР


25.11.2008.ПРЕДАВАЊЕ НА НА ТЕМУ КРЕДИТИРАЊЕ ПОЉОПРИВРЕДЕ ВОЈВОДИНЕ СРЕДСТВИМА ПОКРАЈИНСКИХ ФОНДОВА И ПРИПРЕМЕ ЗА ЕВРОПСКЕ ИНТЕГРАЦИЈЕПредавачи: Биљана Јовановић, заменик директора Фонда за развој Војводине, Васа Кобиларов, заменик директора Гаранцијаког фонда Војводине, проф. др Данило Томић и проф. др Бранислав Влаховић.23.11.2008.
ПРОМОЦИЈА РОМАНА РАДОВАНА ВЛАХОВИЋА САМАРОПЛАВЕТНИЛО, У ИЗДАЊУ БКЦ-а, У БИБЛИОТЕЦИ МИРОСЛАВ АНТИЋ У МОКРИНУ
У програму учествовали: Радован Влаховић, аутор, Весна Бојић, водитељ програма и Марија Танацков, књижевни критичар.07.11.2008.
ПРОМОЦИЈА РОМАНА РАДОВАНА ВЛАХОВИЋА САМАРОПЛАВЕТНИЛО, У ИЗДАЊУ БКЦ-а, У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ ЗРЕЊАНИНА
У програму учествовали: Радован Влаховић, аутор, Весна Бојић, водитељ програма, Перица Милутин, уредник и Марија Танацков, књижевни критичар.24.10.2008.
ПРОМОЦИЈА РОМАНА РАДОВАНА ВЛАХОВИЋА САМАРОПЛАВЕТНИЛО, У ИЗДАЊУ БКЦ-а, У САЛИ БОРИСЛАВ ПЕКИЋ БЕОГРАДСКОГ САЈМА НА 53 МЕЂУНАРОДНОМ БЕОГРАДСКОМ САЈМУ КЊИГА 2008.
О роману говорили књижевник Симон Грабовац, књижевник Слободан Ристовић, књижевница Злата Ђерић, књижевница и издавач Зорица Зец, водитељ програма Весна Бојић, аутор Радован Влаховић, гости песници: Слободан Ивановић из Параћина и Нилс Хав из Данске.Виолиниста Живојин Велимировић, професор на Музичкој академији у Београду свирао «Очаравање»...23.10.2008.
ПРОМОЦИЈА ДЕЧЈЕГ РОМАНА И МОЦА ХОЋЕ У ШКОЛУ СИМЕ ЦУЦИЋА И ЗБОРНИКА РАДОВА СИМА ЦУЦИЋ КЊИЖЕВНИК И КРИТИЧАР У ИЗДАЊУ БКЦ-а НА 53. МЕЂУНАРОДНОМ БЕОГРАДСКОМ САЈМУ КЊИГА 2008.
Говорили: Радован Влаховић, уредник и мр Предраг Јашовић.11.10.2008.
ПРОМОЦИЈА РОМАНА САМАРОПЛАВЕТНИЛО РАДОВАНА ВЛАХОВИЋА У ИЗДАЊУ БКЦ-а
Учесници програма: Марија Танацков, књижевни критичар, Никола Китановић, књижевни критичар, Перица Милутин, уредник, Весна Бојић, водитељ програма и аутор Радован Влаховић.09.10.2008.
ПРОМОЦИЈА РОМАНА ЕВО ЧОВЕКА РАДОВАНА ВЛАХОВИЋА У СРПСКОМ КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ У СУБОТИЦИ.
Говорили: Марија Танацков, књижевни критичар, Весна Бојић, водитељ програма, Радомир Бабин, професор и Радован Влаховић, аутор.
02.10.2008.
ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ ФОТО-ПОЕЗИЈЕ СВЕТ КОЈИ НЕСТАЈЕ И СВЕТ КОЈИ НАСТАЈЕ ЈЕРЕЈА ЖЕЉКА ЂУРИЋА.
О поезији говорио књижевник Радован Влаховић, а о фотографијама (пројектоване путем видео бима) говорио Драгослав Мирковић, професор фотографије на Факултету примењене уметности у Београду.
26.09.2008.
ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ ИЗ АЛБУМА РАТОВА МИЛАНА МИЦИЋА
О књизи говорили аутор Милан Мицић и проф. др Спасоје Граховац.


05.09.2008.
ПРОМОЦИЈА РОМАНА ДУБЉЕ ОД НОЋИ ГОРДАНЕ ПЕРУНОВИЋ-ФИЈАТ
О књизи говорио књижевник Радован Влаховић.22.08.2008.
ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ ДА ЛИ ЗНАШ ШТА ЈЕ НАЈЛЕПШЕ НА СВЕТУ? МЛАДЕ АУТОРКЕ МАРТИНЕ МАЛЕШЕВ
О роману говорили књижевник Радован Влаховић и списатељица Анђелка Грујић.

02.08.2008.
ПРОЈЕКЦИЈА ФОТОГРАФИЈА ЉУБОМИРА КОЈИЋА У ЦЕНТРУ НОВОГ МИЛОШЕВА ЗА ВРЕМЕ СЕОСКЕ СЛАВЕ СВ. ИЛИЈЕ
Учествовали: Радован Влаховић,књижевник, соло гитара и вокал Чедомир Жеравица.02.07.2008.

ПРОМОЦИЈА ДЕЧЈЕ КЊИГЕ И МОЦА ХОЋЕ У ШКОЛУ СИМЕ ЦУЦИЋА У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ ЗРЕЊАНИНА
О књизи говорили Марина Грујић, књижевни критичар, Марија Чука, председник Завичајног друштва и директор и уредник БКЦ-а, књижевник Радован Влаховић.


Промоција је била добро посећена и медијски испраћена (ТВ Сантос и КТВ из Зрењанина).


21.06.2008.
ПРОМОЦИЈА ДЕЧЈЕ КЊИГЕ И МОЦА ХОЋЕ У ШКОЛУ СИМЕ ЦУЦИЋА У ИЗДАЊУ БАНАТСКОГ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА
О књизи говорили рецезент проф. др Тихомир Петровић и
уредник Радован Влаховић.17.05.2008.
ПРЕДАВАЊЕ НА ТЕМУ ПОТИСКИ БАНАТ МИЛОЈКА БРУСИНА
ИЗ НОВОГ САДА, ПОРЕКЛОМ ИЗ БАНАТСКОГ СЕЛА КУМАНЕ03.05.2008.
ИЗЛОЖБА СЛИКА ЛИЛИ БУЊИК, АКАДЕМСКЕ
СЛИКАРКЕ ИЗ НОВОГ САДА
Гошћа вечери, глумица Едита Зеребељи Тењи је говорила стихове Радована Влаховића из збирке песама Мој Господе на мађарском језику.18.04.2008.
ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА ЉУБОМИРА КОЈИЋА


11.04.2008.
КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ ВУКСАНА КНЕЖЕВИЋА
Говорили су Рако Томовић, историчар и Иван Даников, председник Банатског удружења књижевника.

05.04.2008.
ПЕСНИЧКО ВЕЧЕ РАДНОВИЋ МИЛЕНКА


01.04.2008.
ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА АНИМА СЕНКЕ ВЛАХОВИЋ
У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ ЗРЕЊАНИНА
Изложбу су отворили Нада Панић, историчар уметности и директор Влада Ђурић27.03.2008.
НАСТУП ХОРА ДЕВОЈАКА ИЗ ВРШЦА
И КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ СЛОБОДАНА ЂЕКИЋА

20-23.03.2008. ПРОЛЕЋЕ СИМЕ ЦУЦИЋА
20.03.2008. Округли сто на тему Сима Цуцић као књижевник и критичар


21.03.2008. Промоција књиге Транспозиција књижевности за децу Предрага Јашовића и изложба слика Ћуштица 2007
О књизи су говорили Ђорђе Петковић и Марина С. Грујић, а изложбу је отворио Миша Вребалов, председник општине Нови Бечеј.22.03.2008. Свечана додела награда у Народном музеју Зрењанина Говорили су Марија Чука, Марина С. Грујић, Иван Даников и Радован Влаховић.


07.03.2008.
ОСМОМАРТОВСКИ РОК КОНЦЕРТ ГРУПЕ ПИР

16.02.2008.
ТРИБИНА ВИШЕ ВОЛЕМ МОЈЕ СЕЛО НЕГ СВЕ ПОЛИТИЧАРЕ НА ГРОМИЛУ
Говорио Зоран Субитички.
08.02.2008.
КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ БРАНКЕ МАРИНКОВИЋ И ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА ВЕРА ДРАГАНА МИЈАТОВА

25.01.2008.
ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА АНИМА СЕНКЕ ВЛАХОВИЋ У ДОМУ КУЛТУРЕ НОВИ БЕЧЕЈ
Говорио Златко Силвер Телеки.


15.01.2008.
КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ РАДОВАНА ВЛАХОВИЋА У СЕЧЊУ
Говорили су Иван Даников, Марина Грујић, Далибор Бубњевић и Едита Зеребељи Тењи.

10.01.2008.
КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ РАДОВАНА ВЛАХОВИЋА И ИЗЛОЖБА СЛИКА МИОДРАГА НАДЛАЧКОГ У МАЛОМ ЦЕНТРУ КУЛТУРЕ ОРФЕУС У НОВОМ САДУ


05.01.2008.
ИЗЛОЖБА СЛИКА МИОДРАГА НАДЛАЧКОГ И ПЕСНИЧКО ВЕЧЕ ДУБРАВКЕ MИЛЕНКОВИЋ


2007. ГОДИНА

27.12.2007.
ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ ЕВО ЧОВЕКА РАДОВАНА ВЛАХОВИЋА
У СУРЧИНУ
О роману говорила књижевница Зорица Зец.

26.12.2007.
ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ ЕВО ЧОВЕКА РАДОВАНА ВЛАХОВИЋА
У ЗРЕЊАНИНСКОМ ЗАТВОРУ
О књизи су говорили Предраг Радаковић, Иван Даников и Јован Вељин Мокрински.

21.12.2007.
БКЦ И ДОМ КУЛТУРЕ НОВИ БЕЧЕЈ СУ ОРГАНИЗОВАЛИ ИЗЛОЖБУ СЛИКА МИОДРАГА НАДЛАЧКОГ И КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ СЛОБОДАНА РИСТОВИЋА

7.12.2007
ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ ЕВО ЧОВЕКА РАДОВАНА ВЛАХОВИЋА
У ПАНЧЕВУ
Говорио је Симон Грабовац.


26.11.2007.
ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ ЕВО ЧОВЕКА РАДОВАНА ВЛАХОВИЋА
У БИБЛИОТЕЦИ ГРАДА НОВОГ САДА
О књизи су говорили Иван Даников, Перица Милутин, Едита Зеребељи Тењи и Селимир Радуловић.


22.11.2007.
ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ ЕВО ЧОВЕКА РАДОВАНА ВЛАХОВИЋА
У БИБЛИОТЕЦИ У МОКРИНУ


16.11.2007.
ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ БАНАТСКА ЕКОНОМСКА ЕКСПЛОЗИЈА ДАЛИБОРА БУБЊЕВИЋА

Говорили издавач Иван Даников и дипл.ецц Дејан Молнар25.10.2007.
ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ ЕВО ЧОВЕКА РАДОВАНА ВЛАХОВИЋА
У БИБЛИОТЕЦИ ИСИДОРА СЕКУЛИЋ У БЕОГРАДУ
О књизи говорила Зорица Зец.

17.10.2007.
СЛИКАР ИЗ ШКОТСКЕ, ДЕЈВИД ЊУПОРТ ОДРЖАО ЈЕ ЧАС ЛИКОВНОГ У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ
ДР ЂОРЂЕ ЈОАНОВИЋ


16-18.10.2007.
ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ ЕВО ЧОВЕКА РАДОВАНА ВЛАХОВИЋА
У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ ЗРЕЊАНИНА
О књизи су говорили Иван Даников, Далибор Бубњевић, Марина Грујић и Марија Танацков.

12.10.2007.
ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ ЕВО ЧОВЕКА РАДОВАНА ВЛАХОВИЋА
У БИБЛИОТЕЦИ У СРЕМСКИМ КАРЛОВЦИМА
О књизи су говорили Иван Даников, Далибор Бубњевић, Даница Вујков и Жарко Димић.

11.10.2007.
ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ ЕВО ЧОВЕКА РАДОВАНА ВЛАХОВИЋА
У НАРОДНОЈ БИБЛИОТЕЦИ У КИКИНДИ
О књизи су говорили књижевник Симон Грабовац, глумица Едита Зеребељи Тењи и књижевни критичар Марија Танацков.


10.10.2007.
ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ ЕВО ЧОВЕКА РАДОВАНА ВЛАХОВИЋА
У НАРОДНОЈ БИБЛИОТЕЦИ У БЕЧЕЈУ
О књизи су говорили књижевник Симон Грабовац и глумица Едита Зеребељи Тењи.

06.10.2007.
ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ ЕВО ЧОВЕКА РАДОВАНА ВЛАХОВИЋА
У СВЕЧАНОЈ САЛИ ОПШТИНЕ ЖИТИШТЕ
О књизи су говорили Иван Даников, Далибор Бубњевић, Марина С. Грујић и Едита Зеребељи Тењи.

21.09.2007.
ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА АНИМА СЕНКЕ ВЛАХОВИЋ
У ГАЛЕРИЈИ ФКВСВ
Изложбу отворио Златко Силвер Телеки.


14.09.2007.
ТРИ НОВОБЕЧЕЈСКЕ ПЕСНИКИЊЕ: Славица Мајин, Милена Барачков и Оливара Станисављев08.09.2007.

ИЗЛОЖБА СЛИКА И ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ ДОЋЕ ДЕЦА МОЈА БРАНКА АДАМОВА


14-15.08.2007.
ПРОГРАМ ПОВОДОМ БЕОДРАНСКЕ ХРАМОВНЕ СЛАВЕ
СВ. АРХИЂАКОНА СТЕФАНА
14.08.2007. Књижевно вече Милана Парошког

15.08.2007. Изложба слика са Банатске ликовне колоније, концерт Лаке летње ноте, Банатски беодрански песнички маратон

31.07.2007.
ВЕЧЕ НА МАЂАРСКОМ ЈЕЗИКУ ЧИТАЊЕ ПЕСАМА СИВЕРИ ЈАНОША УЗ МУЗИЧКУ ПРАТЊУ КАРОЛЕ ДУДАШ И ИЗЛОЖБА РУЧНИХ РАДОВА Едита Зеребељи Тењи, дипломирана глумица, читала је поезију Сивери Јаноша на мађарском језику, уз музичку пратњу Кароле Дудаш.
Карола је у паузама читања поезије Сивери Јаноша свирала и певала мађарске духовне песме.


27.07.2007.
ПРОМОЦИЈА РОМАНА РАДОВАНА ВЛАХОВИЋА ЕВО ЧОВЕКА НА ДАНИМА ТЕОДОРА ПАВЛОВИЋА У НОВОМ МИЛОШЕВУ
Едита Зеребељи Тењи, прочитала је есеј Слободана Ристовића написан поводом романа Ево човека.
Др Драшко Ређеп, Фрањо Петриновић и Зорица Зец говорили о Влаховићевом роману.

20.07.2007.
ПЕСНИЧКО ВЕЧЕ РАДОВАНА ВЛАХОВИЋА И ИЗЛОЖБА СЛИКА СА БАНАТСКЕ ЛИКОВНЕ КОЛОНИЈЕ У КЛУБУ ГРУПЕ
ПААД
У НОВОМ БЕЧЕЈУ
Представљене су две књиге поезије: Књига пастира и
Мој Господе.


13.07.2007.
ПРОМОЦИЈА ЛИСТА ЗРЕЊАНИН, ПРОМОЦИЈА РОМАНА КУЋА У СРЦУ ЈАСМИНЕ ТОМИН И ПЕСАМА ДРАГАНЕ ПУШИЋ
Далибор Бубњевић је, као главни и одговорни уредник, представио лист Зрењанин.
Драгана Пушић, студент медицине, први пут је јавно читала своју поезију.
Јасмина Томин се представила романом Кућа у срцу у издању Арт-Пројекта из Зрењанина.

06.07.2007.
ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ БАНАТСКИ БЕЋАРАЦ ДУШАНА ДЕЈАНЦА И ИЗЛОЖБА РАДОВА СА МИРК-а
О књизи Банатски бећарац Душана Дејанца говорили су књижевница Марија Танацков и Бранисал Зарић.
Зарић је у банатској ношњи, уз музику, певао бећарце.
Љубиша Раушки, савремени писац бећараца, прочитао је неке од својих бећараца.
Стојан Месарош је отворио изложбу МИРК-а (Међународна изложба рукотворина) и поделио дипломе добитницима награда за најбоље ручне радове и слике.

08.06.2007.
АУТОРСКО ВЕЧЕ ИВАНА ДАНИКОВА И ИЗЛОЖБА СЛИКА БОЈАНЕ КИСЕЛИЧКИ
Иван Даников – књижевник и главни и одговорни уредник издавачке куће Арт.Пројект, Далибор Бубњевић – маркетинг менаџер Арт-Пројекта, Бојана Киселички – сликар и дизајнер и Дејан Молнар – директор Волкс банке.
Дејан Молнар је као економиста и банкар из свог угла говорио о култури и уметности.

31.05.2007.
ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ МОЈ ГОСПОДЕ РАДОВАНА ВЛАХОВИЋА И ИЗЛОЖБА СЛИКА СА БАНАТСКЕ ЛИКОВНЕ КОЛОНИЈЕ У КУМАНУ
О књизи Мој Господе говорили књижевници Симон Грабовац, Драган Батинић и Марина Грујић.


26.05.2007.
МУЗИЧКО ПУТОВАЊЕ ОКО СВЕТА И ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ СЛИКА СА БАНАТСКЕ ЛИКОВНЕ КОЛОНИЈЕ
Викторија Кулиновска (Украјина) и Урош Дојчиновић свирали су познате мелодије из разних земаља света.
Изложбу слика са Банатске ликовне колоније отворио је Бранко Лукић, члан УЛУВ-а.

19.05.2007.
АУТОРСКО ВЕЧЕ ВУЈИЦЕ РЕШИНА ТУЦИЋА ИЗ НОВОГ САДА15-20.05.2007.
БАНАТСКА ЛИКОВНА КОЛОНИЈА

Током колоније организована су још два програма: песничко поподне са Добривојем Вујиним и песничко поподне са Снежаном Томин.


04.05.2007.
ПРЕДСТАВА ЧЕКАЈУЋИ ГОДОА У ИЗВОЂЕЊУ ГРУПЕ ПААД ИЗ НОВОГ БЕЧЕЈА

29.04.2007.
АУТОРСКО ВЕЧЕ БОРИСА СТАПАРЦА
Борис Стапарац је академски вајар, сликар и песник, креатор споменика Рокија Балбое у Житишту.

26.04.2007.
ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ ДР ДАНИЛА ТОМИЋА И ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ СЛИКА СВЕТИСЛАВА ДИМИЋА

13.04.2007.
ПЕСНИЧКО ВЕЧЕ МИЛОША ГАЛЕТИНА И ОТВАРАЊЕ СЛИКА 19. ГОДИШЊЕГ САЛОНА УЛАЗ-а
Станко Шајтинац је отворио изложбу слика 19. годишњег салона УЛАЗ-а.
Јанко Лацо, председник УЛАЗ-а, је уз гитару забавио госте.

30.03.2007.
АУТОРСКО ВЕЧЕ ЈОВАНА ВЕЉИНА МОКРИНСКОГ И ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ СЛИКА МИЛЕНЕ КРСТИН
Проф. др Спасоје Граховац отворио је изложбу слика Милене Крстин.
Књижевници Љубомир Теофанов и Добривоје Вујин говорили су о делу Јована Вељиног.

23.03.2007.
ВЕЧЕ НАРОДНИХ УМЕТНИКА И ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ СЛИКА МИЛАНА ДРАГОЉЕВИЋА
О сликама Милана Драгољевића из Нових Козараца говорио мр Бранисав Мишић.
Народни уметници који су се представили су Петар Голушин, појац, Светозар Голушин, сликар и изумитељ, Нада Прекајски, сликар и Емил Радновић, песник.

17.03.2007.
КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ ПРОФ. ДР СПАСОЈА ГРАХОВЦА И ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ СЛИКА КОЛОНИЈЕ У ЋУШТИЦИ 2006.

02.03.2007.
КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ ДРАГАНА БАТИНИЋА ИЗ КИКИНДЕ И ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ СЛИКА ВЕРЕ НЕДИН ИЗ НОВОГ МИЛОШЕВА

25.02.2007.
ПРЕДСТАВА НАШ МАЛИ КАБАРЕ
Продукција: ДОМ КУЛТУРЕ И НАРОДНА БИБЛИОТЕКА ИЗ НОВОГ БЕЧЕЈА

23.02.2007.
ПРЕДСТАВА РЕВЕНА (женски годишњи обичај) У ИЗВОЂЕЊУ АДЗНМ ГУСЛЕ ИЗ КИКИНДЕ

16.02.2007.
ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ МИЛАНА МИЦИЋА И ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ МИЛЕНКА ЉУБИЧИЋА
О књизи На усни мога ђеда цигара завијена говорио је књижевник Радован Влаховић.
Милан Мицић и Тибор Нађ говорили о изложби Трагови постојања Миленка Љубичића Цакане из Новог Бечеја.

09.02.2007.
КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ ХЕЛЕНЕ ИСАКОВ ШАНТИЋ

31.01.2007.
ПРЕЗЕНТАЦИЈА КРЕДИТНОГ ПРОГРАМА ВОЛКС БАНКЕ
Дипл. ецц. Дејан Молнар и менаџер Јелена Стефановић Бабић представили су програм дугорочног кредитирања за пољопривредна газдинства.


27.01.2007.
ВЕЧЕ МИЛОШЕВАЧКОГ РОКЕНРОЛА

26.01.2007.

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ ПРОФ. ДР БРАНИСЛАВА ВЛАХОВИЋА АГРАРНА ПРОИЗВОДЊА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ
О књизи је говорио др Данило Томић.

18.01.2007.
КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ ПЕСНИКА ИЗ СЕЧЊА
Татјана Шаренац и Илија Милидраговић Бели из Сечња су читали поезију уз музичку пратњу Ратка Бербакова из Новог Милошева.
Ратко се придружио песницима из Сечња и прочитао једну своју песму.

12.01.2007

ПРЕДСТАВЉАЊЕ СТУДЕНТСКОГ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА ИЗ НОВОГ САДА
Јован Гверо и СКЦ омогућили су новомилошевачкој публици да види део фестивала кратког филма аутора из југоисточне Европе са називом Филмски фронт.


11.01.2007.
ПРОМОЦИЈА КЊИЖЕВНОГ САЛОНА ЛИБЕРО МАРКОНИ ИЗ БЕОГРАДА Учествовали су: Јулија Гргић Симеуновић, Зоран Д. Живковић, Сања Јовић и Срђан Симеуновић Сендан.

09.01.2007.
ПРЕДАВАЊЕ НА ТЕМУ
МОНАРХИЈА-ПРЕДНОСТИ И МАНЕ
Говорио Синиша Јаконић.


04.01.2007.
ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ СЛИКА ПРИПИТОМЉАВАЊЕ СТВАРНОСТИ БЕШЛИН ЗОРАНА
На отварању изложбе говорили су сликари: Агнеш Ђукичин из Новог Бечеја, Брацо Азарић из Нових Козараца, Вера Недин из Новог Милошева и књижевник Радован Влаховић.
2006. ГОДИНА

29.12.2006.
ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ ВЕТРОВИМА ПОСТА НИКОЛЕ ВАСИЋА ТОПОЛОВАЧКОГ
О књизи Николе Васића говорили су Јован Вељин Мокрински и Љубомир Теофанов.

28.12.2006.
ПРОМОЦИЈА КЛУБА КЊИЖЕВНИКА БРАНКО РАДИЧЕВИЋ ИЗ ЖИТИШТА
Учествовали су Немања Савић, Никола Васић, Бранислав Јарић и Предраг Радаковић.22.12.2006.
ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ ВОЈВОДИНА–ПРОПАДАЊЕ ЈЕДНОГ РЕГИОНА ДРАГОМИРА ЈАНКОВА
Јанков је у књизи изнео податке и чињенице о стању у Војводини.


15.12.2006. ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ ПРЕДУЗЕТНИЧКЕ ФИНАНСИЈЕ ЉИЉАНЕ ЛУЧИЋ О књизи др Љиљане Лучић говорили су Вук Огњановић, професор, и Бора Бабић, директорка Академске књиге.