JNA 35, 23273 Novo Miloševo, Srbija, 00381(0)69/783-155, 00381(0)63/644-369, banatskikulturnicentar@gmail.com

Konkurs za Književnu nagradu „Beskrajni plavi krug” za najbolji roman

U okviru novoosnovane manifestacije Dani Miloša Crnjanskog, organizatori pozivaju zainteresovane da se jave na konkurs za Književni nagradu „Beskrajni plavi krug” Matice srpske za najbolji roman.


Banatski kulturni centar iz Novog Miloševa i Udruženje „Sumatra“ iz Novog Sada, uz podršku Matice srpske iz Novog Sada, Zadužbine „Miloša Crnjanskog“ iz Beograda i Kulturnog centra Vojvodine „Miloš Crnjanski“ iz Novog Sada, osnovali su manifestaciju Dani Miloša Crnjanskog koja će se po prvi put održati krajem novembra 2019. godine u Novom Sadu i Novom Miloševu.

U okviru manifestacije Dani Miloša Crnjanskog, a u spomen na Miloša Crnjanskog i njegovo delo, u želji da se nagrađivanjem književnih dela objavljenih na srpskom književnom prostoru da podstreka razvoju naše književnosti, Matica srpska je osnovala stalnu godišnju književnu nagradu pod imenom „Beskrajni plavi krug“, koja će se dodeljivati za najbolji roman napisan na srpskom jeziku.

Prvi mandat od 4 godine poveren je žiriju koji će raditi u sastavu: 
prof. dr Aleksandar Jovanović, prof. dr Mladen Šukalo, prof. dr Goran Radonjić, prof. dr Nebojša Lazić i dr Jelena Marićević.

Zainteresovani izdavači i autori mogu da konkurišu sa romanima objavljenim od 1. novembra 2018. Rok za slanje knjiga je 1. novembar 2019. Knjige slati u 5 primeraka na adresu: Matica srpska, ul. Matice srpske 1, 21000 Novi Sad, sa naznakom: za Književni konkurs „Beskrajni plavi krug”.