JNA 35, 23273 Novo Miloševo, Srbija, 00381(0)69/783-155, 00381(0)63/644-369, banatskikulturnicentar@gmail.com

Mladi pesnik poklonio paketiće deci na Kosovu i Metohiji

Jovan Zafirović, mladi pesnik iz Donjeg Korminjana i autor Banatskog kulturnog centra, organizovao je himantiranu akciju i od prodaje svojih knjiga obezbedio paketiće za decu na Kosovu i Metohiji.

Jovan Zafirović je krajem prošle godine pokrenuo humanitarnu akciju na društvenim mrežama i ponudio svim zainteresovanim da kupovinom njegove knjige priča „Šta ćeš da budeš kad porasteš” (BKC, 2020) pomognu akciju kupovine paketića. Kako je akciju uspešno sproveo i obezbedio paketiće, Zafirović je 20. 01. 2021. posetio Predškolsku ustanovu „Pčelica Maja” Kosovska Kamenica – Veliko Ropotovo i tom prilikom je podelio 180 paketića svim mališanima iz Kosovsko-Kameničke opštine

Direktor ustanove Srđan Ristić uručio je Zafiroviću zahvalnicu za njegov humani rad i poželeo mu puno uspeha u daljem književnom radu.

Zafirović je ovim povodom izjavio: „Sto osamdeset paketića za sve mališane i sto osamdeset jedan osmeh (sto osamdeset prvi moj) koji je iznudila zamisao sprovedena, uz Božiju pomoć, i pomoć svih humanih ljudi koji su se odazvali humanitarnoj akciji, kojima se ovim putem zahvaljujem, u delo. Bilo mi je zadovoljstvo posetiti Predškolsku ustanovu „Pčelica Maja”. Sresti se sa vaspitačima koji su bili i moji vaspitači, pre sad više od decenije. Obilazak učionica, u kojima sam i sam boravio, podsetile su me na svu radost dečiju, koju sam osetio, i koja mi se na trenutak vratila ukazavši mi na njenu vrednost, neprocenjivu vrednost koju nosi detinjstvo.”

Jovan Zafirović, iz Donjeg Korminjana, rođen je 1997. godine u Gnjilanu. Trenutno živi i radi u Beogradu. Autor je zbirke pesama „Trn božura” i knjige priča „Šta ćeš dabudeš kad porasteš”. Njegova treća knjiga pesama namenjena deci i mladima je u pripremi.

O knjizi „Šta ćešdabudeš kad porasteš” koja je bila povod za humanitarnu akciju, književnica Milica Jeftimijević Lilić u recenziji kaže: „Ova knjiga će nas na mah rastužiti a povremeno nasmejati i oraspoložiti, a na pitanje iz naslova ćete lako sklopiti odgovor: biću čovek! Ideal vredan truda i čitanja knjige.”