JNA 35, 23273 Novo Miloševo, Srbija, 00381(0)69/783-155, 00381(0)63/644-369, banatskikulturnicentar@gmail.com

Uručene Gramate Pesničke republike za 2020. godinu

Uoči predstojeće 6. Pesničke republike u Banatskom kulturnom centru Simon Grabovac, predsednik Pesničke republike i Radovan Vlahović, direktor Banatskog kulturnog centra, 11. 8. 2021. u Novom Miloševu uručili su prošlogodišnjim dobitnicima nagrade, tri Gramate Pesničke republike.

Grabovac, Milanović, Jovanović, Belča, Vlahović

Prošlogodišnja književna manifestacija Pesnička republika zbog epidemije izazvane korona virusom fizički nije održana, već su tada dodeljene tri nagrade: Gramate Pesničke republike i to za propuštenu priliku, odnosno za najbolju knjigu objavljenu u poslednjih 50 godina koja nikada nije nagrađena, za životno delo i Memento, koja se dodeljuje posthumno.

Bratislav Milanović

Nagrada Gramata Pesničke republike za propuštenu priliku dodeljena je Bratislavu Milanoviću za knjigu Pisma iz prastare budućnosti koju je 2009. godine izdao Zavod za udžbenike iz Beograda.

Milena Jovanović

Ovom prilikom po prvi put je uručena i nagrada Gramata Pesničke republike - Memento koju je u čast pisca Vojislava V. Jovanovića primila njegova supruga, Milena Jovanović.

Dušan Belča

„Gramata Pesničke republike“ za životno delo uručena je književniku Dušanu Belči iz Vršca koji se, takođe, osvrnuo na značaj pomenute nagrade.

Više o nagradama i dobitnicima:

Manifestacija Pesnička republika po 6. put održaće se u Banatskom kulturnom centru u Novom Miloševu 21. avgusta od 12 časova uz podršku opštine Novi Bečej.

Poziv za učešće na maratonu i konkursu možete videti ovde:

Više fotografija možete videti ovde:

Prilog TV Novi Bečej: