JNA 35, 23273 Novo Miloševo, Srbija, 00381(0)69/783-155, 00381(0)63/644-369, banatskikulturnicentar@gmail.com

Песнички маратон „Сија књига мајке Ангелине“ - НАЈАВА




Културно просветна заједница општине Сечањ (КПЗ) и Банатски културни центар из Новог Милошева (БКЦ) по други пут организују књижевну манифестацију „Сија књига мајке Ангелине“ (посвећену лику и делу српске деспотице и задужбинарке Ангелине Бранковић – Преподобне мати Ангелине) која ће се одржати 11. августа 2012. године у порти храма светог Димитрија у Сечњу.
Тим поводом организатори су расписали Конкурс за најлепшу песму на тему „Љубав“. На конкурс је пристигло 162 песмe из 50-ак градова из Србије и 13 страних земаља. Жири, који чине: Радован Влаховић (председник), Драгана Слијепчевић и Данијела Алексић, прогласиће три најбоље песме 11. августа када ће се одржати и песнички маратон на којем ће учесници конкурса говорити своје стихове.
Све песме пристигле на прошлогодишњи конкурс објављене су у електронском издању зборника радова у издању БКЦ-а и КПЗ-а. Песме које су пристигле на овогодишњи конкурс биће, такође, објављене у електронском издању зборника радова идуће године.




ПРОГРАМ
11. август, порта храма Светог Димитрија у Сечњу

16 часова – скуп званица
16:10 часова – вечерње Богослужење у храму Светог Димитрија
17 часова – свечано отварање манифестације
– поздравна реч домаћина, старешине храма, јереја Ивана Мучалова
– Драгана Слијепчевић, стручни сарадник за културу КПЗ-а
– Радован Влаховић, директор БКЦ-а
песнички маратон; стихове говоре учесници конкурса
– проглашење победника конкурса
– уручење награда победницима конкурса и захвалница учесницима песничког маратона; присутни учесници прошлогодишњег конкурса добиће на поклон примерак зборника радова
– коктел

Сија књига мајке Ангелине: Зборник радова 1.
Електронско издање на цд-у



Песнички конкурс „Сија књига мајке Ангелине“


Културно просветна заједница општине Сечањ (КПЗ) и Банатски културни центар из Новог Милошева (БКЦ) по други пут организују књижевну манифестацију „Сија књига мајке Ангелине“ (посвећену лику и делу српске деспотице и задужбинарке Ангелине Бранковић – Преподобне мати Ангелине) која ће се одржати 11. августа 2012. године у порти храма Светог Димитрија у Сечњу. Тим поводом организатори расписују конкурс за најлепшу песму.

На конкурс послати једну необјављену песму на тему „Љубав“ на мејл: sijaknjigamajkeangeline@gmail.com Радове и податке: име, презиме, адреса, телефон и мејл послати до 01. августа 2012. године. Ове године, конкурс је проширен, те радове могу слати и песници и песникиње.
Жири, који чине: Драгана Слијепчевић, Радован Влаховић (председник) и Данијела Алексић, одабраће три најбоље песме.

11. августа у порти храма Светог Димитрија у Сечњу, с почетком у 17 часова, одржаће се песнички маратон где ће сви учесници конкурса бити у прилици да читају своје песме. Након тога биће проглашени победници којима ће бити уручене награде, а осталим учесницама захвалнице.

Све песме пристигле на прошлогодишњи конкурс „Сија књига мајке Ангелине“ излазе у електронском издању зборника радова у издању БКЦ-а и КПЗ-а.

Песме које пристигну на овогодишњи конкурс биће, такође, објављене у електронском издању зборника радова идуће године.

За све информације обратити се на телефоне: 023/841-620, 063/644-369.