JNA 35, 23273 Novo Miloševo, Srbija, 00381(0)69/783-155, 00381(0)63/644-369, banatskikulturnicentar@gmail.com

Predstavljanje romana „Bapa” i „1934.” Radovana Vlahovića u Zrenjaninu

Predstavljanje romana „Bapa” i „1934.” (nastavak romana „Bapa”) Radovana Vlahovića održano je 15. 12. 2017. godine u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanina, tokom trajanja izložbe posvećene Urošu Prediću.
O knjizi govorili: Radovan Vlahović, autor, i Marija Tanackov, književni kritičar. Odlomke iz romana govorila je Senka Vlahović. Moderator programa: Duška Kolarov, bibliotekar muzeja i profesor srpskog jezika i književnosti.

Radovan Vlahović, autor.

Publika.
Više o romanu „1934.”:


Promocija knjige „Velikokikindski privilegovani distrikt” u Kikindi

Promocija knjige Velikokikindski privilegovani distrikt” Tijane Rupčić, u izdanju Banatskog kulturnog centra, održana je 14.12.2017. godine u Kulturnom centru Kikinda.

O knjizi govorili: Tijana Rupčić, autorka, Srđan Sivčev i Marko Milošev, istoričari, 
i Radovan Vlahović, izdavač i urednik. 

Tijana Rupčić, autorka.

Publika.

Ova knjiga objavljena je na osnovu konkursa za objavljivanje prvih knjiga mladih autora do 30 godina sa teritorije Grada Kikinde. Konkurs su raspisali Grad Kikinda i Banatski kultu­rni centar u 2017. godini, a odluku je doneo žiri u sastavu: Marija Tanackov (predsednik), Stanislava Hrnjak, predsednica skupštine Grada Kikinde i Radovan Vlahović, direktor Banatskog kulturnog centra.

Više o knjizi na:

„Sunčan dan: Zbornik radova”

72 str, broš. povez, ilustr, 20 cm, 2017. god.
ISBN 978-­86-­6029-­346-­8

Cena: 500 din
Knjigu možete poručiti puzećem na mejl:
banatskikulturnicentar@gmail.com

Festival umetničkog stvaralaštva osoba sa sme­tnjama u razvoju i invaliditetom pod nazivom „Sunčan dan” održan je po prvi put u Banatskom kulturnom cen­tru u Novom Miloševu 15. maja 2017. godine, kada su i dodeljene nagrade za najbolje likovne i literarne radove na osnovu konkursa.

Festival „Sunčan dan” Banatski kulturni centar orga­nizovao je u saradnji sa Centrom za pružanje usluga soci­jalne zaštite iz Kikinde u okviru projekta Gradovi u foku­su Ministarstva kulture republike Srbije i Opštine Novi Bečej. 

U okviru festivala dodeljene su nagrade za najbolje likovne i literarne radove, nastupili su autori nagrađe­nih literarnih radova, održan je umetnički program oso­ba sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, a posetioci su mogli da pogledaju dve izložbe: izložbu likovnih ra­dova pristiglih na konkurs i samostalnu izložba Nikole Vlahovića Nikassa, po čijoj knjizi poezije festival nosi na­ziv „Sunčan dan”. 

Svi nagrađeni likovni literarni radovi objavljeni su u ovom zborniku, kao i likovni radovi Nikole Vlahovića Nikassa. 

Više o manifestaciji i dobitnicima nagrada:
http://banatskikulturnicentar.blogspot.rs/2017/05/odrzan-suncan-dan-festival-umetnickog.html