JNA 35, 23273 Novo Miloševo, Srbija, 00381(0)69/783-155, 00381(0)63/644-369, banatskikulturnicentar@gmail.com

Milan Micić – dobitnik Književne nagrade „Andra Gavrilović”

Direktor Resavske biblioteke u Svilajncu mr Jelena Tomić, 
laureati Milan Micić i Bojana Gerun i predsednik žirija Mirko Demić.

Milan Micić, književnik i doktor istorijskih nauka, dobitnik je Književne nagrade Andra Gavrilović za najbolju pripovetku pod nazivom Bluz američkih pisama.
Nagrađena pripovetka vezana je za temu srpskih dobrovoljaca u Velikom ratu. Ovu temu Micić je i sa naučnog stanovišta obradio i objavio u knjizi Srpsko dobrovoljačko pitanje u Velikom ratu u izdanju Banatskog kulturnog centra i izdavaštva RTS-a.
Micić je poznat po prožimanju svojih književnih, pesničkih i naučno-istorijskih iskustava, što je ovoga puta prepoznato i od strane žirija.
Nagrada je uručena 30. marta u Centru za kulturu Svilajnac kada je i promovisan zbornik najboljih radova na konkursu.
Književnu nagradu Andra Gavrilović dodeljuje Resavska biblioteka Svilajnac za prozno stvaralaštvo na srpskom jeziku za dve forme: pripovetku i književnu kritiku. Dobitnica nagrade za književnu kritiku je Bojana Gerun iz Kragujevca.
Na konkurs je pristiglo 104 rada u elektronskoj formi od 96 autora iz dijaspore i regiona. Žiri u sastavu: predsednik žirija Mirko Demić, književniki članovi žirija Gojko Božović, književni kritičar, i Olivera Mijailović, profesor književnosti, vrednovao je i izdvojio najuspešnije radove za zbornik i književnu nagradu.