JNA 35, 23273 Novo Miloševo, Srbija, 00381(0)69/783-155, 00381(0)63/644-369, banatskikulturnicentar@gmail.com

Održane književne večeri Radovana Vlahovića u Sloveniji i Hrvatskoj

Serija od osam književnih večeri Radovana Vlahovića održana je u Sloveniji i Hrvatskoj u novembru i decembru 2014 godine.

U Osrednjoj knjižnici Srečka Vilharja u Kopru, u Pokrajinskoj knjižnici u Murskoj Soboti, u „Kulturnici” u Velenju i Literarnoj hiši u Mariboru u Sloveniji, predstavljene su dve Vlahovićeve knjige koje su, u prevodu Gabrijele Bešlin na slovenački jezik, objavljene ove godine u izdanju Banatskog kulturnog centra. U pitanju su knjige: Nenajavljeno kot smrt (prevod knjige Nenajavljeno kao smrt) i knjiga Ljubezenske in OK zgodbe (prevod knjige Ljubavne i OK priče).

U Hrvatskoj, Radovan Vlahović gostovao je u istarskom Srpskom kulturnom centru u Puli, u organizaciji Hrvatskog književnog društva gostovao je u Knjižnici „Tin Ujević” Zagrebu i u SKD Prosvjeta - Pododbor Rijeka u Rijeci, a u organizaciji Varaždinskog književnog društva gostovao je u Rock art kafeu u Varaždinu.


Radovan Vlahović (1958, Novi Bečej), prozni pisac, pesnik, esejista, objavio je do sada 28 knjiga. Prevođen je na engleski, ruski, nemački, mađarski i slovenački jezik. Dobitnik je više nagrada za književni rad i kulturno pregalaštvo. Osnivač je i direktor prvog privatnog kulturnog centra u Srbiji – Banatskog kulturnog centra.