JNA 35, 23273 Novo Miloševo, Srbija, 00381(0)69/783-155, 00381(0)63/644-369, banatskikulturnicentar@gmail.com

RAZGOVOR SA LAUREATOM, gost Radovan Vlahović

U okviru Nedelje novosadskih pisaca, održan je RAZGOVOR SA LAUREATOM Radovanom Vlahovićem, koji je vodila Nataša Bundalo Mikić, u Digitalnom omladinskom centru Gradske biblioteke u Novom Sadu 16. decembra 2022. Razgovor je upotpunio muzički program koji su izveli Nemanja Nešić i Miloš Zubac.


Nedelja novosadskih pisaca održana je od 12. do 16. decembra u organizaciji Društva novosadskih književnika, u saradnji sa Gradskom bibliotekom u Novom Sadu, а uz podršku Gradske uprave za kulturu.


Radovan Vlahović je ove godine postao počasni član Društva novosadskih književnika i dobitnik više značajnih priznanja koja su povod za ovo veče (Zlatna medalja za zasluge Predsednika republike u oblasti književnosti, Pokrajinsko priznanje „Ferenc Feher“ za poseban doprinos razvoju kulture za BKC, Nagrada za knjigu godine DKV, Međunarodna književna nagrada „Naji Naaman“ iz Libana i Zlatna medalja Kulturno prosvetne zajednice Srbije za književno stvaralaštvo koje afirmiše život na selu, u okviru manifestacije Susreti sela Srbije).


U programu bilo je reči o novim Vlahovićevim knjigama (pre svega o dva novozenitistička triptiha – jednom romanesknom koji sadrži dela: „Noćni razgovori sa sestrom“, „Dnevnik virtuelnog zavodnika“ i „Gospodin Snevalo“, a drugom pesničkom koji sadrži zbirke: „Šta traži Beket u mom krevetu?“, „Soba što noću svetli“ i „Ja ću se vratiti“), o Banatskom kulturnom centru koji je osnovao, o najnovijem izdavačkom poduhvatu koji je inicirao – „Izabrana zenitistička dela“ (1. kolo u 8 tomova), o vezi autora i njegove književnosti sa Novim Sadom i mnogim drugim temama koje su približile portret pisca publici.


Foto: Nikola Čavić