JNA 35, 23273 Novo Miloševo, Srbija, 00381(0)69/783-155, 00381(0)63/644-369, banatskikulturnicentar@gmail.com

Knjiga o Laslu Karačonjiju u Noći muzeja

Predstavljanje knjige „Laslo Karačonji i njegovo doba” autora Filipa Krčmara, u izdanju Udruženja za negovanje tradicije Novi Bečej i Banatskog kulturnog centra, održano je 18. maja 2019. u okviru programa Noći muzeja u Žitnom magacinu Muzeja Kotarka u Novom Miloševu.

Dragan Rauški, Filip Krčmar i Senka Vlahović.

O knjizi govorili autor dr Filip Krčmar, istoričar, Dragan Rauški, u ime izdavača Udruženje za negovanje tradicije Novi Bečej, Senka Vlahović u ime izdavača Banatskog kulturnog centra, koja je i pročitala odlomke iz recenzija dr Aleksandra Kasaša i dr Milivoja Bešlina. Moderator: Iskra Popov. 


Kapitalno izdanje o Laslu Karačonjiju predstavljeno je u prostorijama današnjeg muzeja smeštenog u pomoćnim zgradama (žitni magacin i kotarka) koje su, kao deo kompleksa dvorca, pripadale upravo porodici Karačonji. 


U okviru programa Noći muzeja održan je i koncert gudačkog kvarteta "Panonija" iz Zrenjanina koji čine violinisti Roman i Marin Bugar i violista Aleksandar Stankov, dok je violončelista Roni Beraha. 


U drugom delu programa, do izložbe "Beodra i Karlovo - nekad i sad" Saše Stokića na spratu Žitnog magacina, publiku je poveo gajdaš Ivan Stojanov. 

Na samom kraju večeri, upriličena je i tradicionalna izložba banatskih kolača. 

Manifestaciju su podržali Pokrajinski sekreatrijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, Opština Novi Bečej i Mesna zajednica Novo Miloševo.


Više fotografija sa manifestacije možete videti ovde  

Više o knjizi:


TV Novi Bečej