JNA 35, 23273 Novo Miloševo, Srbija, 00381(0)69/783-155, 00381(0)63/644-369, banatskikulturnicentar@gmail.com

Učenici novomiloševačke škole – gosti slovačke ambasade

Učenici OŠ „Dr Đorđe Joanović" iz Novog Miloševa bili su gosti Ambasade Republike Slovačke u Srbiji 13. 5. 2017. u Beogradu na manifestaciji Dan otvorenih vrata ambasade.


Učenike novomiloševačke škole pozvala je u goste na ovu manifestaciju ambasadorka Slovačke NJ. E. Dagmar Repčekova prilikom njenog gostovanja u Banatskom kulturnom centru 19. 4. 2017. godine, kada je otvorila gostujuću izložbu Bijenala ilustracije iz Bratislave

Učešće učenika na manifestaciji organizovano je u saradnji OŠ „Dr Đorđe Joanović i Banatskog kulturnog centra, a uz podršku Mesne zajednice Novo Miloševo i Opštine Novi Bečej. 

Arsen Pajić, Dragan Rauški, Jovana Vokić, ambasadorka Slovačke Dagmar Repčekova i Ranko Radnović.

Učenici su gostovali u ambasadi u pratnji nastavnica Jelene Golušin i Selene Avramov, predstavnika Opštine Novi Bečej Dragana Rauškog i Jovane Vokić, Arsena Pajića i Ranka Radnovića iz Mesne zajednice i Jovane Vlahović iz Banatskog kulturnog centra. 

U okviru programa manifestacije predstavljena je tradicija Slovaka kroz kulturno-umetnički program, izložbu likovnih radova slikara iz Kovačice, predstavljanje Galerije „Babka iz Kovačice, a mogla se pogledati i izložba ilustracija iz Bibiane iz Bratislave.

Za najmlađe su organizovane likovne radionice koje su vodili učenici Škole za dizajn, studenti Fakulteta likovnih i Fakuleta primenjenih umetnosti iz Beograda. Deca učesnici radionica bila su prilici da u jednom novom i nesvakidašnjem okruženju steknu drugačija iskustva, ispolje svoju kreativnost i upoznaju se sa bogatskom slovačke kulture.