JNA 35, 23273 Novo Miloševo, Srbija, 00381(0)69/783-155, 00381(0)63/644-369, banatskikulturnicentar@gmail.com

Promocije knjiga u Švajcarskoj

 

Promocije knjiga Katie Vunderlin i Radovana Vlahovića, na srpskom i nemačkom jeziku, u izdanju Banatskog kulturnog centra, održaće se 8, 9, 10. i 11. marta u Švajcarskoj.

Banatski kulturni centar, pored svojih brojnih aktivnosti, neguje objavljivanje prevoda dela srpskih pisaca na strane jezike i njihovu promociju u inostranstvu, kao i promocije knjiga na srpskom u inostranstvu na mestima okupljanja srpske dijasore. Posle promocija knjiga u izdanju BKC-a u Nemačkoj, Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji, Mađarskoj i Rumuniji, održanih proteklih godina, promocije knjiga Katie Vunderlin i Radovana Vlahovića će se održati u Švajcarskoj.

U Gisikonu, Usteru i Buhrainu će biti predstavljene knjige Katie Vunderlin Beliklavir i mlinareva kći i prevod iste na nemački Das weisse Klavier und Müllers Tochter i knjiga Radovana Vlahovića Banatske pripovetke. Pored toga, Vlahović će održati autorsko veče i predstaviti i druge svoje knjige u Birsfeldenu.

Katia Vunderlin živi u Lucernu u Švajcarskoj, a rođena je i odrasla u Banatu. Objavila je više knjiga na srpskom i nemačkom, kako kod švajcarskih izdavača tako i u Srbiji – u izdanju Banatskog kulturnog centra (Mein Balkan, Beli klavir i Mlinareva kći, Das weisse Klavier und Müllers Tochter, Moj Banat). Zastupljena je u više antologija kratkih priča u Švajcarskoj.

Radovan Vlahović, književnik, osnivač i direktor Banatskog kulturnog centra, objavio je 30 knjiga. Prevođen je na engleski, ruski, nemački, mađarski i slovenački jezik. Dobitnik je više nagrada za književni rad i kulturno pregalaštvo. Član je Društva književnika Vojvodine, Udruženja književnika Srbije, Exil-PEN centra, sekcije zemalja nemačkog govornog područja, i Matice srpske. Kao urednik potpisao je preko 250 knjiga. Osnivač je i organizator pet tradicionalnih kulturnih manifestacija.


KALENDAR PROMOCIJA

8. mart, Gisikon (18.30h, Gasthof Tell)

Promocija knjige
Das weisse Klavier und Müllers Tochter Katie Vunderlin
i izložba slika Rudija Fistera

Govore: Katia Vunderlin, autorka, i Roman Fabits, pozorišni glumac, koji čita odlomke iz romana.
Gosti večeri: Radovan Vlahović, urednik i recenzent, i Senka Vlahović Filipov.
______________________________________________________________

9. mart, Uster (19h, Restoran Seestern)

Promocija knjige
Beli klavir i mlinareva kći Katie Vunderlin

Govore: urednik i recenzent Radovan Vlahović i autorka.
_____________________________________________________________

10. mart, Buchrain (19h, Wüest Chäller)

Promocija knjiga
Beli klavir i mlinareva kći Katie Vunderlin
i Banatske pripovetke Radovana Vlahovića

i projekcija video-ilustracije Senke Vlahović Filipov 
Večernji akt u devojačkoj sobi Lenke Dunđerski

Govore autori: Katia Vunderlin, Radovan Vlahović i Senka Vlahović Filipov.
_____________________________________________________________

11. mart, Birsfelden (19h, Flora Cafe)

Autorske veče Radovana Vlahovića

Govore: prof. dr Dusan Šimko, književnik iz Bazela, u svojstvu domaćina i organizatora, Senka Vlahović Filipov i Radovan Vlahović. Gost večeri: Katia Vunderlin.