JNA 35, 23273 Novo Miloševo, Srbija, 00381(0)69/783-155, 00381(0)63/644-369, banatskikulturnicentar@gmail.com

Promocija knjige „Mamutica Kika” Olge Jerinkić u Kikindi

Promocija knjige „Mamutica Kika i druge priče za decu” Olge Jerinkić održana je 1. 12. 2016. godine u Narodnoj biblioteci „Jovan Popović” u Kikindi, u organizaciji ove biblioteke i Banatskog kulturnog centra. 
 Govorili: Radovan Vlahović, urednik i recenzent knjige, i Olga Jerinkić, autorka.

Podmladak Pozorišta za decu „Lane” iz Kikinde 
upotpuio je veče interpretacijom jedne od priče
 iz knjige „Mamutica Kika”.

Bogdana Oličkov govorila je odlomke iz knjige.

Olga Jerinkić je postala državljanin Pesničke republike.

Više o knjizi:
http://banatskikulturnicentar.blogspot.rs/2016/07/olga-jerinkic-mamutica-kika-i-druge.html

Foto: Slobodan Tomić

Promocija filma „Čitaj, istražuj, piši, objavljuj“ dr Danila Tomića i Selvera Buljubašića

Promocija filma „Čitaj, istražuj, piši, objavljuj“ u režiji dr Danila Tomića i Selvera Buljubašića, u organizaciji Banatskog kulturnog centra i Instituta za ekonomiku privrede iz Beograda, održana je 1.12.2016. godine u svečanoj sali Privredne komore Vojvodine.

U programu učestovali: dr Danilo Tomić, prof. dr Jonel Subić, sa instituta za ekonomiku privrede iz Beograda, prof dr Zorica Vasiljević, profesor na Poljoprivrednom fakultetu na Zemunu, akademik Dragan Škorić, predsednik Odbora za selo Srpske akademije nauka i umetnosti i Radovan Vlahović, književnik i direktor Banatskog kulturnog centra.


Film se bavi prezentacijom 70 knjiga (publikacija) prof. dr Danila Tomića – monografije, tematski zbornici, časopisi, studije i projekti. U prikazanim publikacijama obrađivani su različiti aspekti razvoja sela, poljoprivrede, sektora  agrobiznisa na nacionalnom, regionalnom i međunarodnom niovu. Režiseri su pošli od pretpostavke da je  knjiga temelj kulture svakog društva, nacije i profesije.


Radovan Vlahović je, na veliko iznenađenje prisutnih, uručio dr Danilu Tomiću Pasoš Pesničke Republike, koji je svoju karijeru započeo u Novom Miloševu, a od početka podržavao rad Banatskog kulturnog centra.