JNA 35, 23273 Novo Miloševo, Srbija, 00381(0)69/783-155, 00381(0)63/644-369, banatskikulturnicentar@gmail.com

„Puna kola priče” Danice Bandić u Vukovoj zadužbini


Predstavljanje knjige za decu Puna kola priče Danice Bandić (1871-1950), u izboru Gordane Maletić, a u izdanju Banatskog kulturnog centra, održaće se u Vukovoj zadužbini u Beogradu (Kralja Milana 2) u petak 27. maja 2016. godine od 18 časova.

Govoriće književnici: Gordana Maletić, priređivač knjige, Božidar Pešev i Radovan Vlahović, urednik i direktor BKC-a. 

 
Gordana Maletić, Danica Bandić


Knjiga Puna kola priče je izbor bajki, legendi i priča Danice Bandić, našeg poznatog pisca za decu iz dvadesetih i tridesetih godina prošloga veka. Dela ove književnice, Čika Jove u prozi, kako su je zvali, i danas mogu deci biti draga jer su bajkovita, zanimljiva i puna nežnosti i empatije. Iako pisana u drugom vremenu, ona nose dobre odlike savremene književnosti za decu.


Više o knjizi: 

Noć muzeja u Novom Miloševu: Nova knjiga Dragana Rauškog

Predstavljanje knjige „Prilozi za Monografiju Novog Miloševa: knjiga sedma” Dragana Rauškog u izdanju BKC-a i Udruženja za negovanje tradicije Novi Bečej održana je u okviru programa Noći muzeja 21. maja 2016. u Zavičajnom muzeju „Kotarka” (Žitni magacin) u Novom Miloševu.

Dragan Rauški, priređivač knjige, i Filip Krčmar, istoričar.


Pored predstavljanja knjige, program Noći muzeja ponudio je brojnim posetiocima i izložbu o Torontalskoj županiji, muzički program, kao i otvorena vrata muzeja za razgledanje stalne postavke.

Zavičajni muzej Kotarka dobio je novi eksponat, restauriranu skupturu lava koja se nekada nalazila u porušenom dvorcu grofa Karačonjija.

Više o knjizi: 
Više fotografija možete videti ovde: