JNA 35, 23273 Novo Miloševo, Srbija, 00381(0)69/783-155, 00381(0)63/644-369, banatskikulturnicentar@gmail.com

REZULTATI KNJIŽEVNOG KONKURSA Narodne biblioteke Novi Bečej i Banatskog kulturnog centra

Narodna biblioteka Novi Bečej i Banatski kulturni centar Novo Miloševo objaviće pet knjiga na osnovu književnog konkursa koji su raspisali pod nazivom „Naši pisci  zavičajne teme”.


Konkurs je raspisan u okviru projektnih aktivnosti Opštine Novi Bečej podržanih od strane Ministarstva kulture i informisanja RS na konkursu „Gradovi u fokusu”.


Žiri za književni konkurs, u sastavu Viktor Škorić, književnik i prof, Gordana Svilengaćin, prof, i Agneš Đukičin, prof. i direktor Narodne biblioteke Novi Bečej, jednoglasno je doneo odluku, nakon podrobnog razmatranja prispelih rukopisa, da nagradi sledećih PET rukopisa:


1. „Priče iz bajkolevke” Monike Jovanov i Edite Zerebelji Tenji

2. „240 godina pošte u Novom Bečeju” Andrea Karolja

3. „Priče” Milana Mađareva (radni naslov)

4. Izbor iz poetskih ostvarenja prispelih pesničkih rukopisa (Branislava Ilić, Nenad Šević, Ivo Munćan, Dušan Stakić, Majstor Njusi iz Banata, Milena Baračkov, Zagorka Dobožanov)

5. „Potiska vila” Daria Tenžere

Na osnovu raznovrsnosti i kvaliteta prispelog materijala, žiri  je zaključio da navedeni autori i rukopisi u najboljem svetlu izražavaju osnovnu namenu ovog konkursa, a to je da se pokaže umetnički i naučni književni domet Novog Bečeja kao važnog kulturnog centra Banata, Vojvodine i Srbije.

Konkurs se odnosi na autore koji žive na teritoriji Opšine Novi Bečej, ali i one koju su u Opštini Novi Bečej rođeni ili sadržajima svojih rukopisa za nju vezani.

Knjige će biti objavljene u izdanju Narodne biblioteke Novi Bečej i Banatskog kulturnog centra iz Novog Miloševa do 1. 9. 2017. i predstavljeni na 62. međunarodnom beogradskom sajmu knjiga krajem oktobra 2017. godine u okviru sajamskih aktivnosti Banatskog kulturnog centra.