JNA 35, 23273 Novo Miloševo, Srbija, 00381(0)69/783-155, 00381(0)63/644-369, banatskikulturnicentar@gmail.com

Autorsko veče Radovana Vlahovića u Kumanu

Autorsko veče književnika Radovana Vlahovića održano je 4. juna 2016. godine u holu Osnovne škole „Milan Stančić Uča” u Kumanu.

Stanovnici banatskog sela Kumane bili su prilici da čuju odlomke iz više knjiga priča i pesama Radovana Vlahovića, kao i odlomke iz novog romana pod nazivom „Bapa”, koji je u pripremi. Roman govori o jednom danu junaka Branka Popovog Bape dvadesetih godina u Banatu.


U programu učestvovali: autor Radovan Vlahović, književnik i direktor Banatskog kulturnog centra, Senka Vlahović Filipov, vizuelni umetnik, a odlomke iz romana čitao je Miloš Filipov.


  Prisutne je pozdravio organizator večeri Milan Varadinac, publicista iz Kumana.


Publika je imala priliku da stihove Radovana Vlahovića doživi i preko velikog platna kroz film (video-ilustraciju) u režiji Senke Vlahović Filipov inspirisan knjigom pesama Radovana Vlahovića „Večernji akt u devojačkoj sobi Lenke Dunđerski”.

KONKURS ZA OBJAVLJIVANJE PRVIH KNJIGA MLADIH AUTORA 2016.

Grad Kikinda i Banatski kulturni centar (BKC) raspisuju konkurs za objavljivanje tri prve knjige mladih autora do 30 godina koje BKC tradicionalno objavljuje uz podršku Grada Kikinde.

Konkurs se odnosi na autore koji su sa teritorije Grada Kikinde i iz dijaspore i koji da sada nisu objavili ni jednu knjigu. Autori konkurišu sa rukopisima od kojih će žiri u sastavu: predsednik Marija Tanackov (književnica), Stanislava Hrnjak (pomoćnica gradonačelnika) i Radovan Vlahović (književnik i direktor BKC-a), odabrati dva rukopisa autora sa teritorije Grada Kikinda i jedan rukopis autora iz dijaspore za obajvljivanje knjiga (do 64 strane, A5 formata) u ediciji PRVA KNJIGA Banatskog kulturnog centra.

Propozicije konkursa: rukopise (poezija, proza, esej, književna kritika i dr), biografiju autora i kontakt podatke (adresa, mejl, telefon) slati u tri primerka u štampanoj formi i u jednom primerku u elektronskoj formi na CD-u na adresu: Banatski kulturni centar, JNA 35, 23273, Novo Miloševo.

Konkurs je otvoren od 6. 6. 2016. do 1. 8. 2016. godine.

Rezultati konkursa biće objavljeni 1. 9. 2016. godine, a knjige će se pojaviti na 61. međunarodnom beogradskom sajmu knjiga krajem oktobra 2016. godine.

Za sve dodatne informacije obratiti se na e-mail:
banatskikulturnicentar@gmail.com ili na telefon +381 (0) 23/783 – 155.