JNA 35, 23273 Novo Miloševo, Srbija, 00381(0)69/783-155, 00381(0)63/644-369, banatskikulturnicentar@gmail.com

Dani Miloša Crnjanskog 2022

Jedan od programa manifestacije „Dani Miloša Crnjanskog”, koja se ove godine održava na više lokacija u Vojvodini, održan je 13. juna u Žitnom magacinu Muzeja „Kotarka“ u Novom Miloševu.


U čast Miloša Crnjanskog govorili su pesnici i prozni pisci: Dragan Stanić, Selimir Radulović, Nenad Šaponja, Milan Micić i Sava Damjanov, a u ime organizatora obratili su se Perica Milutin, Zoran Đerić i Radovan Vlahović.



Organizatori programa su: Kulturni centar Vojvodine „Miloš Crnjanski” Novi Sad, Udruženja „Sumatra“ Novi Sad, Banatski kulturni centar Novo Miloševo i Muzej „Kotarka“ Novo Miloševo.

 

 

 

 

 


 

TV Novi Bečej


Konkurs za objavljivanje tri prve knjige mladih autora iz Kikinde, Srbije i dijaspore 2022.

Grad Kikinda i Banatski kulturni centar (BKC) raspisali su konkurs za objavljivanje tri prve knjige mladih autora do 35 godina. Konkurs se odnosi na autore koji žive na teritorije Grada Kikinde, na autore iz Srbije i na autore iz dijaspore.

Autori konkurišu sa rukopisima (poezija, proza, esej, književna kritika, naučni i istraživački radovi i dr) od kojih će žiri, odabrati tri rukopisa za obajvljivanje u ediciji PRVA KNJIGA Banatskog kulturnog centra. Žiri će nastojati da odabere jedan rukopis autora iz Kikinde, jedan rukopis autora sa teritorije Srbije i jedan rukopis autora iz dijaspore.

Žiri radi u sastavu: dr Mladen Đuričić, književni kritičar, msr Andrea Beata Bicok, književna kritičarka, i Radovan Vlahović, književnik i direktor BKC-a (predsednik žirija).

Propozicije konkursa: rukopise u word formatu, biografiju autora i kontakt podatke (adresa, mejl, telefon) poslati na mejl: banatskikulturnicentar@gmail.com

Konkurs je otvoren od 16. 06. 2022. do 01. 08. 2022. godine.

Rezultati konkursa biće objavljeni 01. 09. 2022. godine, a knjige će biti objavljene do kraja oktobra 2022. godine i pojaviti se na Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga.

Ovaj konkurs BKC tradicionalno raspisuje uz podršku Grada Kikinde više od deset godina.

Za sve dodatne informacije o konkursu obratiti se na e-mail:
banatskikulturnicentar@gmail.com ili na telefon 063/783-155.