JNA 35, 23273 Novo Miloševo, Srbija, 00381(0)69/783-155, 00381(0)63/644-369, banatskikulturnicentar@gmail.com

KONKURS za Književnu nagradu „Stevan Sremac“


Mesna zajednica Elemir i Banatski kulturni centar
u okviru kulturne manifestacije
BAL U ELEMIRU – SREMČEVI DANI
raspisuju

KONKURS
za Književnu nagradu „Stevan Sremac
za dela humorističko-satiričnog žanra
(proza, poezija, aforizmi)


Obim svakog ostvarenja kojim se konkuriše za nagradu ne sme prevazići više od 12 strana teksta (slova veličine10pt) kod proze i aforizama, dok se poetska ostvarenja, sem pojedinačnog naslova, mogu slati i u ciklusu do deset pesama.

Radovi moraju biti neobjavljeni, potpisani imenom i prezimenom autora sa naznačenim podacioma o adresi i broju telefona autora. Pravo učešća imaju svi autori iz zemlje i inostranstva, a ponovo mogu učestvovati i autori nagrađeni na ranijim konkursima.

Rok prijema radova za konkurs je 10. jun 2017. godine. Radove slati u štampanoj formi na adresu: Mesna zajednica Elemir, ul. Žarka Zrenjanina br. 49, 23208 Elemir, sa naznakom „Za književni konkurs BAL U ELEMIRU 2017“.


Dodeljuje se ukupno tri nagrade: prva u iznosu od 50.000,00 dinaradruga u iznosu od 30.000,00 dinara treća u iznosu od 20.000,00 dinara. Odluku o nagradama donosi žiri u sastavu: Srđan TešinUglješa Šajtinac i Jelena Blanuša, a uručenje nagrada obaviće se 23. juna 2017. godine u okviru programa manifestacije „Bal u Elemiru – Sremčevi dani“ u Elemiru.

„SUNČAN DAN” ‒ FESTIVAL UMETNIČKOG STVARALAŠTVA OSOBA SA SMETNJAMA U RAZVOJU I INVALIDITETOM: Konkurs za likovne i literarne radove


Banatski kulturni centar u saradnji sa Centrom za pružanje usluga socijalne zaštite iz Kikinde po prvi put organizuje međunarodni Festival umetničkog stvaralaštva osoba sa smetnjama u razvoju i invaliditetom pod nazivom „Sunčan dan” koji će se održati u maju mesecu u Banatskom kulturnom centru u Novom Miloševu.

Povodom ovog festivala, organizatori raspisuju

KONKURS
za najbolje likovne i literarne radove
osoba sa smetnjama u razvoju i invaliditetom

Likovni konkurs
Na konkursu mogu učestvovati pojedinci ili institucije koje će slati radove svojih korisnika starijih od 18 godina.
Tema, tehnika i format su slobodni.
Slati najviše po tri rada jednog autora, sa kontakt podacima, poštom na adresu: Banatski kulturni centar, JNA 35, 23273, Novo Miloševo.
Rok za slanje radova: 1 maj 2017.
Na konkursu mogu učestvovati autori iz zemlje i inostranstva.
Radovi se ne vraćaju.

Literarni konkurs
Na konkursu mogu učestvovati pojedinci ili institucije koje će slati radove svojih korisnika starijih od 18 godina.
Tema i forma su slobodne, a radovi se šalju na maternjem jeziku.
Slati najviše tri rada jednog autora, sa kontakt podacima, poštom na adresu: Banatski kulturni centar, JNA 35, 23273, Novo Miloševo.
Rok za slanje radova: 1 maj 2017.
Na konkursu mogu učestvovati autori iz zemlje i inostranstva.
Radovi se ne vraćaju.

Žiri za oba konkursa radiće u sastavu: Vesna Stanaćev, direktor Centra za pružanje usluga socijalne zaštite Kikinda, Silvija Vlahović iz Banatskog kulturnog centra i Adrijana Blagojević iz Centra za pružanje usluga socijalne zaštite Kikinda.

Na dan samog održavanja festivala u maju mesecu (termin će biti blagovremeno objavljen) u Banatskom kulturnom centru održaće se izložba selektovanih likovnih radova, dodela nagrada za najbolje radove oba konkursa, nastup autora nagrađenih literarnih radove, kao i prateći programi.

Organizatori će štampati u posebnom zborniku nagrađene literarne i likovne radove.

Festival umetničkog stvaralaštva osoba sa smetnjama u razvoju i invaliditetom „Sunčan dan” se održava u okviru projekta Gradovi u fokusu Ministarstva kulture Republike Srbije i Opštine Novi Bečej.