JNA 35, 23273 Novo Miloševo, Srbija, 00381(0)69/783-155, 00381(0)63/644-369, banatskikulturnicentar@gmail.com

НОЋ МУЗЕЈА у Новом Милошеву

У оквиру програма Ноћи музеја у Дворцу грофа Карачоњија учествовали и писци: Бранка Кораћ из Холандије, победница првог "Европског фејсбук песничког фестивала" (заједно са Мирјаном Брковић), Драгана Џајевић из Крагујевца, Радован Влаховић из Новог Милошева и глумац Славољуб Матић из Кикинде.

На овај начин су аутори и пријатељи БКЦ-а дали свој допринос овом догађају.
У Новомилошевачкој ноћи музеја премијерно наступао новоосновани камерни хор из Новог Милошева под диригентском палицом Каролине Дудаш, као и чланови фолклорног удружења "Теодор Павловић".
Овим поводом постављена је и изложба фотографија "Прошлост и будућност" (дворца).

Бранка Кораћ из Холандије, победница "Европског фејсбук песничког фестивала" говори стихове у Ноћи музеја у дворцу грофа Карачоњија.

Драгана Џајевић из Крагујевца у Ноћи музеја у дворцу причитала једну своју причу из књиге "Робинзони у тренду" у издању БКЦ-а.


Славољуб Матић, глумац Народног позоришта из Кикинде говори стихове.

Радован Влаховић говори стихове из књиге "Вечерњи акт у девојачкој соби Ленке Дунђерски" уз клавирску пратњу Каролине Дудаш.

Програм је одржан у некадашњој библиотеци дворца Карачоњијевих, а на улазу у једину очувану просторију у дворцу - девојачку собу... вероватно сличну дворској девојачкој соби Ленке Дунђерски из Влаховићеве поезије.


Премијерни наступ камерног хора из Новог Милошева
под диригентском палицом Каролине Дудаш


Дудашева своје знање стечено на конзерваторијуму духовне музике у Будимпешти покушава да пренесе на овај новоосновани хор. Стога је и репертоар углавном духовна музика.

Чланови хора су углавном просветни радници из Новог Милошева.

Удружење фолклора "Теодор Павловић" из Новог Милошева
брижно чува народну традицију