JNA 35, 23273 Novo Miloševo, Srbija, 00381(0)69/783-155, 00381(0)63/644-369, banatskikulturnicentar@gmail.com

VABILO ZA PESNIKE – Evropski Facebook festival poezije

Vabimo pesnike iz vseh evropskih držav na šesti EVROPSKI FACEBOOK FESTIVAL POEZIJE, ki se bo odvijal 18. in 19. aprila v Master hali Novosadskega sejma, v okviru mednarodnega Salona knjig in v organizaciji Banatskega kulturnega centra (BKC) ter Novosadskega sejma.

S tem festivalom želimo pokazati, da je poezija univerzalna stvaritev ljudskega duha, ki ne priznava mej in barier med pesniki, narodi, državami in jeziki.

Namen festivala je, da se pesniki, ki sodelujejo, tudi osebno spoznajo ter prisluhnejo drugim sodelujočim; na ta način lahko svojo virtualno komunikacijo na področju književnosti pretvorijo v stvarno, realno. Pesniki, ki ne bodo mogli prisostvovati na samem festivalu, pa imajo možnost sodelovanja preko facebooka, na naslovu: Evropski Fejsbuk pesnički festival.

Način prijave na Festival: potrebno je poslati eno, še neobjavljeno pesem na materinem jeziku ter osebne podatke (ime in priimek, naslov, telefon) do 25. 03. 2015. na e-mail : fejsbukfestival@gmail.com (Pesnike tudi naprošamo, da v prijavi navedejo, na kakšen način se bodo udeležili festivala - osebno ali preko facebooka. Razpored nastopajočih in sam program bo naknadno objavljen).

Ocenjevanje pesmi, ki bodo prispele na letošnji razpis, bo potekalo dvostopenjsko. Predhodni zmagovalci petih festivalov bodo izbirali pesmi, katere bodo prišle v ožji izbor (vsak član žirije na prvi stopnji izbere 5 pesmi ), žiri na drugi stopnji pa bo izbral zmagovalno pesem festivala.

Člani prvostopenjske žirije so: dr Mirjana Brković, Branka Korać (Nizozemska), Ines Peruško Rihtar (Hrvaška), Vesna Konc Marjanović, Jelena Ćirić (Češka), Maja Korolija, Mitko Gogov (Makedonija), Bogdana Rakić (Nemčija), skupina Poeziranje, Elena Askarova (Rusija) in Mensur Ćatić (BiH).

Člani drugostopenjske žirije so: Simon Grabovac (predsednik), dr Zoran Đerić, Franja Petrinović, Goran Ibrajter in Radovan Vlahović.

Pesmi, ki bodo prišle v ožji izbor, bodo objavljene v posebni knjigi, zmagovalec festivala pa bo dobil za glavno nagrado natis samostalne pesniške zbirke. Vse pesmi, ki bodo prispele na razpis, bodo objavljene v zborniku.

Pravico do udeležbe na Festivalu imajo vsi, ki pišejo pesmi brez omejitve, ne glede na starost, spol, vero, nacionalnost...

Na petem festivalu leta 2014,  je bilo prijavljenih preko 400 pesnikov iz dvajsetih držav, 150 se jih je osebno udeležilo Festivala, ostali so sodelovali preko face booka.

Za vse dodatne informacije lahko pokličete na telefon +381(0)23/783-155 ali na e-mail: fejsbukfestival@gmail.com