JNA 35, 23273 Novo Miloševo, Srbija, 00381(0)69/783-155, 00381(0)63/644-369, banatskikulturnicentar@gmail.com

Promocija knjige „Tolerancija i rodna ravnopravnost u srednjim školama Kikinde“

Promocija knjige „Tolerancija i rodna ravnopravnost u srednjim školama Kikinde“ održana je  29. 8. 2016. u Centru za stručno usavršavanje u Kikindi. 


O knjizi su govorili: Dijana Subotički, urednica, i Radovan Vlahović, direktor BKC-a.
  

Publikacija „Tolerancija i rodna ravnopravnost u srednjim školama Kikinde: Izveštaj o sprovedenom istraživanju” nastala je kao rezultat sprovođenja projekta udruženja građana „PostPesimisti Kikinde“ pod nazivom „Budi tolerantan, prihvati razlike“ započetog 2014. godine, sa ciljem ispitivanja stavova učenika/ca srednjih škola u Kikindi na temu diskriminacije i rodne ravnopravnosti.
  
Recenzentkinje publikacije su prof. dr Nevena Petrušić redovna profesorka Pravnog fakulteta Univerziteta u Nišu, prof. Jelena Mićević- Karanović, doktorka psiholoških nauka i profesorka strukovnih studija za psihološku grupu predmeta na VŠSSOV u Kikindi, kao i Brankica Jankovićpoverenica za zaštitu ravnopravnosti u Republici Srbiji, dok je urednica Dijana Subotički Miletić.

Izdavanje knjige pomogli su Grad, odnosno opština Kikinda i Pokrajinski sekretarijat za nauku i tehnološki razvoj AP Vojvodine. Izdavači su: Banatski kulturni centar, UG PostPesimisti Kikinde i UG Centar za kulturu dijaloga.


Primerci publikacija darovani su delegatima sve 4 srednje škole iz Kikinde koje su učestvovale u istraživanju.


Više o knjizi: