JNA 35, 23273 Novo Miloševo, Srbija, 00381(0)69/783-155, 00381(0)63/644-369, banatskikulturnicentar@gmail.com

Branislavu Gulanu, autoru Banatskog kulturnog centra, po drugi put nagrada za životno delo


Branislav Gulan, novinar i publicista, autor dve knjige u izdanju Banatskog kulturnog centra (Sudbina oduzete imovine” i Obećanja i očekivanja”), dobitnik je nagrade za životno delo po drugi put ove godine, ovog puta od strane Saveza novinara Srbije i Crne Gore. Gulan je na Međunarodnom festivalu novinara, koji je održan u Bogatiću, takođe dobio nagradu za životno delo.

Nova Đurić, Branislav Gulan, Vukman Vidaković

„Nagradu su zaslužili novinari sa velikim radom, iskustvom i uticajem, kako u svojim sredinama, tako i na opštem planu. Njihovi tekstovi, ukupni rad i angažman pokazuju neprekinutu istrajnost i traganje za profesionalnom istinom“, navedeno je u obrazloženju žirija u sastavu: Gordana Eror, Dušan Davidović i Živojin Rakočević.

U novinarskom istraživačkom radu dugom četiri decenije Gulan je objavio više desetina hiljada tekstova u listovima gde je radio, ponajviše u kući „Borba”, Privrednoj komori Jugoslavije i Srbije, novosadskom „Dnevniku”, a autor je i oko 150 stručnih i naučnih radova na savetovanjima širom sveta. Objavio je više od 20 knjiga.

Pored Branislava Gulana, nagradu su dobili i Vukman Vidaković i Novica Đurić.

Nagrada za životno delo Saveza novinara Srbije i Crne Gore se dodelјuje za ukupan rad u novinarstvu i sastoji se od diplome i zlatnog prstena.