JNA 35, 23273 Novo Miloševo, Srbija, 00381(0)69/783-155, 00381(0)63/644-369, banatskikulturnicentar@gmail.com

Knjige BKC-a na Sajmu srpske knjige u Temišvaru

Banatski kulturni centar biće jedan od izlagača na predstojećem Mini sajamu srpske knjige u Temišvaru 4. i 5. novembra 2016. godine u Savzu Srba u Rumuniji u okviru manifestacije Mesec srpske kulture.


Na Mini sajamu knjiga ove godine učestvuju izdavači iz Vojvodine, shodno odluci organizatora Saveza Srba u Rumuniji da svake godine predstavi izdavače iz Srbije po regionima.
   U okviru sajma održaće se srpsko-rumunsko književno veče u okviru kojeg će nastupiti i predstavnici Banatskog kulurnog centra:
- Viktor Škorić, književnik, autor Banatskog kulturnog centra, i urednik elektronskog časopisa za književnost i umetnost mladih REZ u izdanju Banatskog kulturnog centra, i
- Jovana Vlahović, saradnik BKC-a u kulturnoj i izdavačkoj produkciji.
Viktor Škorić će nastupiti kao autor, a Jovana Vlahović govoriće stihove Radovana Vlahovića, književnika i direktora Banatskog kulturnog centra.
Banatski kulturni centar izložiće na Mini sajmu u Temišvaru najnovija izdanja iz svoje produkcije koja broji oko 50-ak naslova godišnje.
Izdavačka produkcija BKC-a karakteristična je po objavljivanju savremene poezije i proze, prevodilaštvu sa srpskog na strane jezike i obratno, objavljivanju prvih knjiga mladih autora, objavljivanju monografija i naučnih studija, i negovanju zavičajne tradicije i stvaralaštva...  Rad BKC-a odlikuje delovanje sa lokalnog nivoa na globalni kroz umetnost i književnost, kao i negovanje tradicije i koncepta istorijskog multikulturalnog Banata.